1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Manisa, Kktc İle Ticari İlişkilerini Geliştirecek
Manisa, Kktc İle Ticari İlişkilerini Geliştirecek

Manisa, Kktc İle Ticari İlişkilerini Geliştirecek

KKTC Türk İş Adamları Konseyi (TAİK) yönetici ve işadamlarından oluşan bir grup, ticari ilişkileri geliştirme adına görüşmelerde bulunmak üzere Manisa’ya geldi.

A+A-

KKTC Türk İş Adamları Konseyi (TAİK) yönetici ve işadamlarından oluşan bir grup, ticari ilişkileri geliştirme adına görüşmelerde bulunmak üzere Manisa’ya geldi. Heyet, Manisa Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD)’ni ziyaret etti. Burada ikili iş görüşmeleri yapılda ve iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu.

Ziyarette bir açıklama yapan MASİAD Başkanı Muhittin Çalımcı, KKTC’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren TAİK yönetici ve işadamlarından oluşan heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İki dernek arasında oluşan samimiyete değinen Çalımcı, bu birlikteliğin iş anlaşmalarıyla daha da ileri seviyeye taşınmasının zorunluluk haline geldiğini kaydetti. Heyete Manisa hakkında bilgi veren Çalımcı, Avrupa’nın yatırım yapılabilir en iyi şehri olduğu vurguladı.

TİAK Yönetim Kurulu Başkanı İlker Züğürt de amaçlarının, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi. Züğürt, “Biz sizleri kardeş gibi görüyoruz ve bunun gerekleri nelerse üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.” dedi. KKTC'nin gelişimi ve değişimi hakkında da bilgi veren İlker Züğürt, turizm ve narenciye üretiminin iyi olduğunu kaydetti. Türkiye ile ticaretin arttırılması, bunun için MASİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla sıkı işbirliktelikleri kurulması gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.