1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manisa'da Engelliler Spor Yapmaya Özel Minibüsle Gidecek
Manisada Engelliler Spor Yapmaya Özel Minibüsle Gidecek

Manisa'da Engelliler Spor Yapmaya Özel Minibüsle Gidecek

Manisa İl Özel İdaresi tarafından, spor yapmak isteyen engelli vatandaşların taşınmasını sağlamak amacıyla alınan engelliler minibüsü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edildi.

A+A-

Manisa İl Özel İdaresi tarafından, spor yapmak isteyen engelli vatandaşların taşınmasını sağlamak amacıyla alınan engelliler minibüsü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Minibüsle isteyen engelliler, evlerinden alınıp spor mekanlarına götürülecek, sonra da evlerine bırakılacak.

İl Özel İdaresi bahçesinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, engelliler için çıkarılan kanunlar, özlük hakları, evde bakım uygulamaları ve sayısız yöntemlerle getirilen düzenlemelerin sosyal devlet anlayışının, devletin ve hükümetin bu konuya ne kadar önem verdiğini en güzel göstergesi olduğunu söyledi. Yerel anlamda bu çözümün bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Vali Daşöz, “Engellilerimizin özellikle spor yapmasını çok kolaylaştıracak, evleriyle tesisler arasında elleri ayakları olacak bir araç kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu araç, İl Özel İdaresi tarafından alındı. İkincisini Gençlik ve Spor Bakanlığımız gönderecek. Onun da en kısa sürede geleceğini ümit ediyoruz.” dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de engelli vatandaşların engellerini kaldırmak ve sosyal hayata katmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Manisa’da akülü araçlar dağıttıklarını ve bunlar için şarj merkezleri kurduklarını aktaran Tanrıverdi, “Engelli kardeşlerimizin engellerini kaldırmak bizim elimizdedir. Bu anlamda onlara sahip çıkıyoruz. Spor yapmak isteyen engellilerimiz için aldığımız aracı teslim ediyoruz. 138 bin liraya mal olan bu araç, engellilerimizin çok işine yarayacak. En kısa sürede ikinci aracın da kazandırılmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Törene ayrıca AK Parti milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katrancı, Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve engelli vatandaşlar katıldı. CİHAN

Manisa'da engelliler spor yapmaya özel minibüsle gidecek

Manisa'da engelliler spor yapmaya özel minibüsle gidecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.