1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mardin, İnsanlığın Gökkuşağını Ağırlıyor
Mardin, İnsanlığın Gökkuşağını Ağırlıyor

Mardin, İnsanlığın Gökkuşağını Ağırlıyor

Bu yıl 11.si düzenlenecek Kültür ve Dil Festivali Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şehir etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan diller ve diller şehri olan Mardin, hazırlıklarını tamamladı.

A+A-

Bu yıl 11.si düzenlenecek Kültür ve Dil Festivali Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şehir etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan diller ve diller şehri olan Mardin, hazırlıklarını tamamladı. Mardin Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşecek olan etkinlik, Evrensel Barışa Doğru sloganıyla yapılacak. Etkinlik Uluslararası Türkçe Derneği(TÜRKÇEDER) ve Atak Koleji Mezunları Derneği işbirliğinde gerçekleşecek. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Mardin Şehir etkinliğine yaklaşın 30 bin insan bekleniyor. Mardin'de yapılacak programda da Irak, Azerbeycan, Pakistan, Mısır, Kazakistan, Mozambik ve Kenya gibi 20 farklı ülkeden yaklaşık 80 yabancı öğrenci, Mardinli kardeşleri ve büyükleriyle buluşacak.

    Bu programı dört gözle beklediklerini ifade eden program koordinatörlerinden Yüksel Özdemir, dillerin ve dinlerin başkenti sayılan Mardin'de bu etkinliğin yapılacak olmasının çok önemli olduğunu ifade ederek, ''Dünyanın dört bir yanından gelecek öğrencilerin medeniyetin beşiği Mardin'de buluşacak olması kültür mozaiğiyle dikkat çeken Mezopotamya'ya ayrı bir ahenk ayrı bir hava katacak.'' dedi

    FEM Dershaneleri Genel Müdürü Oktay Ballı ise ''Evrensel barışa doğru temalı bu şölen solunan barış havası zamanında bölgede adeta kardeşlik köprüleri kuracak ve medeniyet aynası Mardin'de yapılacak bu organizasyonun çok önemli bir misyon üstlenecektir.'' şeklinde konuştu.

    Mardin merkezli düşünce kuruluşu USTAD Başkanı Ahmet Akgül, dünya kardeşliğine önemli katkı sağlayacağına inandığı bu anlamlı etkinliğin Mardin’de yapılacak olmasının son derece memnuniyet verici olduğunu söyledi. Türkçe Olimpiyatları şeklinde başlayıp daha sonra çeşitli dünya dillerinin ve kültürlerinin sergilendiği bir şölene dönüşmesi heyecanımızı bir kat daha arttırmış şeklinde konuşan USTAD Başkanı Akgül, ”Dünyanın dört bir yanında yürütülen çalışmaların meyvesi olan Dil ve kültür festivalinin Diller ve medeniyetlerin kenti Mardin’de düzenlenecek olması ilimizin tanıtımına katkı sunacak, aynı zamanda festivali de daha anlamlı kılacaktır.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.