1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mardin Polisi Suriyeli Mültecilere Yardım Dağıttı
Mardin Polisi Suriyeli Mültecilere Yardım Dağıttı

Mardin Polisi Suriyeli Mültecilere Yardım Dağıttı

Esed’in zulmünden kaçarak Mardin’e sığınan ve dondurucu soğuğa karşı hayat mücadelesi veren Suriyeli mültecilere Mardin polisi şefkat eli uzattı.

A+A-

Esed’in zulmünden kaçarak Mardin’e sığınan ve dondurucu soğuğa karşı hayat mücadelesi veren Suriyeli mültecilere Mardin polisi şefkat eli uzattı. Mardin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, topladığı yardımları Suriyeli ailelere dağıttı. Küçük çocuklara kendi elleri ile elbise ve ayakkabılarını giydiren polislerin bu davranışı takdir topladı.

Suriye’de yaşanan şiddetten dolayı Mardin’e sığınmak zorunda kalan Suriyeli ailelere yönelik çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Mardin İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin topladığı yardımları Suriyeli ailelere kendi elleri ile teslim ettiklerini belirtti. Suriye’de yaşanan şiddetin mağdurları olan masum insanların yaşadıkları acıları bir nebze dahi olsa dindirmek için emniyet olarak üzerilerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kara, ”Bu zor günlerde bu insanların yanında olmak zorundayız. Bu insanların üzerinde giyecek elbisesi ayağında giyecek ayakkabısı bile yok. Kış şartları zor geçiyor. Dondurucu soğukta bu insanlar yaşam mücadelesi veriyor. Herkesin bu insanlara yardım etmesini bekliyoruz." dedi

Türkiye ve Türk halkı olarak her zaman dünyanın neresinde yardıma muhtaç insan varsa, insani vazifesini en güzel şekilde yerine getirdiğini belirten Kara, şöyle konuştu.” Somali’de, Açe'e, Pakistan’da, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de şimdi de Suriye’de olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde mağdur insanların yardımına koşuyor. Özellikle Suriye’ye sınır komşusu olan Mardin halkı Suriyeli kardeşlerine evlerinin kapılarını açtı. Bizde üzerimize düşen görevi yerine getirmek için Emniyet teşkilatı olarak çalışıyoruz.” diye konuştu.

TÜRK İNSANI ZOR GÜNLERDE BİZE GÖNÜLLERİNİ AÇTI

Mardin polisinin bu vefakâr davranışından dolayı Mardin polisine teşekkür eden Suriyeli Ayşe Ahmet ise Esed’in zulmünden kaçarak çoluk çocuk Türkiye’ye sığındık. Üzerimizde giyecek elbise, çocuklarımın ayağında giyecek ayakkabısı bile yoktu. Sağ olsun polis kardeşlerimiz topladıkları yardımları bize getirdi. Kendi elleri ile çocuklarıma giydirdiler. Bu vefayı asla unutmayacağım. Allah onlardan razı olsun. Türk insanı bu zor günlerde bize gönüllerini açtılar. Ekmeklerini bizimle paylaştılar. Allah onlardan razı olsun.”


CİHAN

Mardin polisi Suriyeli mültecilere yardım dağıttı

Mardin polisi Suriyeli mültecilere yardım dağıttı

Mardin polisi Suriyeli mültecilere yardım dağıttı

Mardin polisi Suriyeli mültecilere yardım dağıttı

Mardin polisi Suriyeli mültecilere yardım dağıttı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.