1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Mardin'de Gıda Denetimleri Artırıldı
Mardinde Gıda Denetimleri Artırıldı

Mardin'de Gıda Denetimleri Artırıldı

Mardin Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları bozuk gıdalara karşı önceden koruyabilmek amacıyla gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine hız verdi.

A+A-

Mardin Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşları bozuk gıdalara karşı önceden koruyabilmek amacıyla gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerine hız verdi. Zabıtanın yaptığı denetimlerde gıdaların sağlıklı ve hijyen olup olmadığı araştırılıyor.

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıkların artması ve Ramazan ayının yaklaşması üzerine Mardin Belediyesi Zabıta ekipleri il genelinde faaliyet gösteren; lokanta, pastane ve fırınları denetlemeye başladı. Denetim sırasında işyerleri; ruhsat, hijyen , fiyat tarifesi , genel temizlik , iş önlüğü temizliği , portör muayene kartları açısından denetlenerek eksiklikleri tespit edilen iş yerlerine tebligat yapıldı.

Denetimleri gerçekleştiren Mardin Belediyesi Zabıta Müdürü Sıracettin Öncül, vatandaşların sağlığını her şeyin üzerinde tuttuklarını ifade ederek; “Sıcaklıkların artması ve Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle gıda denetimlerine hız verdik. Bozuk gıda satan, hijyen kurallarına uymayan işyerlerine geçit vermeyeceğiz. Yaptığımız denetimlerde esnafımızın büyük çoğunluğu kurallara uyuyor. Aykırı davrananlara da uyarı yapılmış. Eksikliklerini gidermeyenlere de cezai müeyyide uygulanmıştır. Zabıta ekiplerimizce öncelikle sit alanında bulunan esnafı denetledi. Daha sonra Yenişehir’de bulunan işyerleri de denetlenecek.” dedi.
CİHAN

Mardin'de gıda denetimleri artırıldı

Mardin'de gıda denetimleri artırıldı

Mardin'de gıda denetimleri artırıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.