1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Mardin’deki Huzur Ve Güven Turizme Yansıyor
Mardin’deki Huzur Ve Güven Turizme Yansıyor

Mardin’deki Huzur Ve Güven Turizme Yansıyor

Mardin’de artan huzur ve güven ile birlikte son yıllarda turizmde önemli gelişmeler yaşanıyor. Yerli yabancı firmaların turizm alanında yatırım yapmak...

A+A-

Mardin’de artan huzur ve güven ile birlikte son yıllarda turizmde önemli gelişmeler yaşanıyor. Yerli yabancı firmaların turizm alanında yatırım yapmak için sıraya girdiği Mardin, dünyanın birçok ülkesinden turist ağırlıyor. Amerika’dan Çin’e kadar birçok yabancı turistin uğrak yeri haline gelen Mardin'in turizmdeki istikrarlı yükselişi devam ediyor. Geçen yıl 1 milyon yerli yabancı turisti ağırlayan 7 bin yıllık tarihe sahip olan Mardin, bu yıl 1 milyon 200 bin turisti hedefliyor.

Babil ve Pers İmparatorluğu'nun hüküm sürdüğü ünlü Dara harabeleri, Selçuklu ve Artuklu İmparatorluğu'nun eşsiz camileri ve medreseleri, Süryani, Ermeni, Yezidi ve Yahudi kiliseleri ile dinlerin ve dillerin kardeşliği, sevgi ve hoşgörüsü ile dünyaya örnek olmaya devam ediyor.

Mardin'de, turizm alanında yaşanan gelişmenin kendileri açısından, ilerisi için umut verici olduğunu belirten Mardin Valisi Turhan Ayvaz, geçmişte terör yüzünden büyük sıkıntılar yaşayan Mardin'in, huzur ve güven ile birlikte artan turizm patlaması sayesinde vatandaşın yüzünün gülmeye başladığını söyledi.

Huzurun gelmesi ile birlikte Mardin'e yönelik yatırımların da arttığına dikkat çeken Ayvaz, ”Mardin'deki turizm potansiyelini keşfeden yatırımcılar otel açmak için sıraya girdi. Ortalama her yıl bir milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 7 bin yıllık tarihi kent, kültürel yapısı ve mimari dokusu ile gondolları ile meşhur İtalya'nın Venedik ve Kudüs'ten sonra dünyanın üçüncü sit alanı içinde yer alıyor. Geçmişte işsizlik yüzünden çalışmak için Batı'ya giden gençler, artık kendi memleketlerine dönerek burada çalışmaya başladı. Oteller açılıyor, fabrikalar açılıyor. İşsiz gençlerimiz iş bulmaya başladı.” dedi.

Artık Mardin'in kabuğuna sığmadığını ifade eden Vali Ayvaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: ”Son 2 yılda Mardin’de 150 milyon dolarlık turizm yatırımı yapıldı. 5 yıl içinde 25’e yakın butik otel açıldı. 10’a yakın otel hizmete girdi. Dünyanın sayılı zenginleri ve marka oteller Mardin’de otel açmak için bizden arsa talebinde bulunuyor. Mardin, artık yerli ve yabancı sinema yönetmenlerin film platosu haline geldi. Kongre ve toplantıların merkezi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde dünyanın dört bir yanında bulunan ulusal gazete ve televizyon muhabirlerini ağırladık. Bugün de 35 farklı ülkenin konsoloslarını ağırladık. Her ülkeden Mardin’i görmek için turist geliyor. 2011 yılında 1 milyon turist ağırladık. 2012 yılında bir milyon 200 bin yerli yabancı turist hedefliyoruz. Bu da gösteriyor ki Mardin, huzurun, güvenin ve istikranın yaşandığı önemli bir kent haline geldi." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.