1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. MARDİN’E SUUDİ ARABİSTAN İLGİSİ
MARDİN’E SUUDİ ARABİSTAN İLGİSİ

MARDİN’E SUUDİ ARABİSTAN İLGİSİ

Mardin’e yatırım yapmak ve kentteki restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için gelen Suudi Arabistanlı valiler, belediye başkanları ve iş adamlarından oluşan 15 kişilik heyet, Mardin Valisi ile görüştü.

A+A-

Mardin’e yatırım yapmak ve kentteki restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için gelen Suudi Arabistanlı valiler, belediye başkanları ve iş adamlarından oluşan 15 kişilik heyet, Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile görüştü.

Suudi Arabistan heyetinde Necran bölge Sekteri Faris Bin Miah el Tarhan, Turizm ve Tarihi Eserler Kurulu Başkanı Dr. Casir El Harbaş , El Gasala Belediye Başkanı İsa Fellah El Nonti, Serat Valisi Ubeyde El Ahmet, Şahrani , Necran Bölge Valisi Riyat El Muhammed ve Suudili iş adamları yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen çalışma kapsamında Türkiye’de sadece Mardin, İstanbul, Safranbolu ve Nevşehir ilinde incelemelerde bulunacak olan Suudi Arabistan heyetinin ilk durağı, 7 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Mardin oldu.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile bir araya gelen Suudi Arabistan heyeti, özellikle Mardin’de hayata geçirilen tarihi dönüşüm projesi hakkında Vali Ayvaz’dan geniş bilgi aldı. Mardin’de birçok yerli yabancı şirketlerin tarihi kentte yatırım yaptıklarını anlatan Vali Turhan Ayvaz, tarihi dönüşüm projesi kapsamında birçok cami, medrese, kilise ve tarihi binanın restorasyonlarını yaptıklarını söyledi. Mardin’in 100 yıl önceki haline getirmek için tarihi dönüşüm projesi kapsamında ilk etapta binin üzerinde beton ev yıkılacağını ifade eden Vali Ayvaz, "Tarihi binaların üzerinde bulunan bütün beton binalar tek tek yıkılacak. Mardin’i dünya kentti yapmak için çalışıyoruz. Farklı dinleri ve dilleri ile tam bir hoşgörü kentidir. Kardeş ülke Suudi Arabistanlı kardeşlerimizi Mardin’e bekliyoruz. Her iki ülke arasında kültür turizmini geliştirmek istiyoruz. Mardin’de yatırım yapmak isteyen iş adamlara her türlü kolaylığı sağlayacağız.” dedi

Suudi Arabistan Necran bölge Sekteri Faris Bin Miah el Tarhan ise Türkiye ile Suudi Arabistan arasında çok güçlü kardeşlik bağları bulunduğuna dikkat çekti. Mardin’i bir deniz kentine benzettiğini ifade eden El Tarhan, "Mardin’in taş yapılarından çok etkilendik. Şehirde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde görmek için buradayız. Burada yapılan restorasyon çalışmaları yerinde inceleyeceğiz. Mardin kadim bir şehir. Tarihi kentte yapılan restorasyon çalışmaları ve gezilecek yerleri, bağlantı kurulabilecek alanları tespit ederek kendi ülkemizde bu yönde çalışmalar yapacağız. Mardin yatırım açısından potansiyele sahip bir kenttir. Turizm açısından da gezilecek önemli inanç merkezlerine sahiptir. Bunu değerlendirmek için buradayız.”

Daha sonra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Suudi Arabistan Necran Bölge Sekteri Faris Bin Miah el Tarhan'a Mardin'i simgeleyen bir plaket verdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.