1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mark Porter Ve Cüneyt Özdemir Geleceğin Tasarımcılarıyla Buluştu
Mark Porter Ve Cüneyt Özdemir Geleceğin Tasarımcılarıyla Buluştu

Mark Porter Ve Cüneyt Özdemir Geleceğin Tasarımcılarıyla Buluştu

Zaman Gazetesi tarafından düzenlenen '+1T Gazete Tasarım Günleri' ikinci gününde ödüllü tasarımcı Mark Porter ile Gazeteci Cüneyt Özdemir’i ağırladı.

A+A-

Zaman Gazetesi tarafından düzenlenen '+1T Gazete Tasarım Günleri' ikinci gününde ödüllü tasarımcı Mark Porter ile Gazeteci Cüneyt Özdemir’i ağırladı. Seminere Türkiye'nin farklı üniversitelerinden yaklaşık 460 öğrenci katıldı.

İngiliz The Guardian Gazetesi'nde 15 yıl yaratımcı direktörlük yapan Mark Porter, Gazete Tasarım Günleri etkinliğine ikinci gün konuk oldu. Ünlü tasarımcı Mark Porter geleceğin tasarımcılarına gazete için geliştirdikleri tablet, web ve mobil uygulamaları anlattı. The Guardian Gazetesi'ndeki yaptığı tasarımlarla dikkat çeken Porter, “Dijitalde hikaye hiçbir zaman bitmiyor. Biz bugün 4 ekrana bakıyoruz. Ancak bilgisayar, tablet ve mobil telefonlarla sınırlı kalmayacağımız aşikar.” dedi.

Gelecekte bugün kullanılandan daha farklı teknoloji ürünleriyle birlikte yaşamak zorunda kalınacağını aktaran Porter, “Daha farklı daha yeni teknolojiler girecek hayatımıza. Mesela sabahları uyanınca yüzümüze baktığımız aynadan Facebook veya Twitter'a bağlanabiliriz. Aynı şekilde gözlükler de hayatımızda yer alacak önemli bir teknoloji olabilir. Yani gelecekte çok daha fazla cihazla bir arada yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hâlihazırda internet bağlantılı gözlük ve fotoğraf makinesi olduğunu belirten ünlü tasarımcıya göre, gelecekte buzdolabı ve arabada bile bu gelişmeler gözlenebilecek.

Mark Porter konuşmasında, internet reklamcılığının son yıllarda basılı yayın reklamcılığının önüne geçtiğini söyledi. Porter, “Basılı gazetelerdeki gelirler 2005 yılından beri sürekli düşüşte. Bence reklamcılık anlamında basılı kopyacılık hep düşüşte olacaktır. Buna karşılık internet reklamcılığı gelirleri aynı tarihten beri sürekli yükselir. Bence basılı yayın ilerlemeye devam edecek ama bir lüks olarak. Yani basılı yayın gelecekte bir lüks olacak. Çok az insana, belli gruba hitap eden bir yayın anlayışına kayacak.” diye konuştu.

Tasarım Günleri’ne 3G bağlantı aracılığıyla katılarak değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Cüneyt Özdemir ise şunları söyledi: “Sosyal medya ana akımdan, yani televizyondan besleniyor. Bazı durumlarda, örneğin Gezi Parkı olaylarında olduğu gibi ana akımdan rol da çalabiliyor. Önümüzdeki beş yıl boyunca da ana akımdan beslenecek bana göre. Artık elimizle değil ses komutuyla iletişim kurulacak. Bu da tasarım dünyasında yeniden düzenlemeyi gerektirecek. Mesela sabah uyandığımız zaman bize ‘günaydın' diyecek tabletler."







CİHAN

Mark Porter ve Cüneyt Özdemir geleceğin tasarımcılarıyla buluştu

Mark Porter ve Cüneyt Özdemir geleceğin tasarımcılarıyla buluştu

Mark Porter ve Cüneyt Özdemir geleceğin tasarımcılarıyla buluştu

Mark Porter ve Cüneyt Özdemir geleceğin tasarımcılarıyla buluştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.