1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MARMARADA DEPREM
MARMARADA DEPREM

MARMARADA DEPREM

İstanbul'da saat 11.17 sıralarında deprem oldu! Deprem, çevre illerde de hissedildi.

A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı, İstanbul Büyükçekmece'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 3.8, derinliğini 6.98 km olarak ilan etti.

Depreme en yakın yerleşimlerin ise Büyükçekmece ilçesinin Beylikdüzü (2.71 km), Gürpınar (2.92 km), Kıraç (3.11 km), Yakuplu (3.28 km) ve Esenyurt (3.95 km) köyleri olduğu belirtildi.

Depremle ilgili konuşan AFAD Deprem Dairesi başkanı Murat Nurlu, "Öncü ve artçısı olmayan bir deprem. Normal bir deprem. Vatandaşların sakin olması gerekir. Zemini kötü olan yerler için diğer ilçelerden de hissedilmesi mümkündür. Orada Kuzey Anadolu Fay zonu hareket ediyor. Küçük faylar olabilir, bunlar üzerinde gerçekleşmiştir" dedi.

Deprem profesörü Ahmet Ercan, İstanbul sallandıktan bir kaç dakika sonra depremi değerlendirdi.

Ercan, şunları söyledi:

''İstanbul'da büyük deprem için çok erken daha. Şu anda İstanbul'da büyük deprem olması çok şaşırtıcı olur. Büyük deprem 2029'dan önce olamaz. Ama Marmara'da büyük deprem oluncaya kadar 5,5 ve 5,7'ye kadar depremler olacaktır. Gelecek büyük depremin yeri, odak derinliği, vuruş gücü ve kırılma noktasını belirlemede yararlanıyoruz bunlardan. Halkımız kaygıya kapılmasın. Bir yerde gerginlik yok şu anda..

Büyükçekmece-Çatalca kırığımız var. Kuzey Anadolu ile kesim yeri etkindir. Burada olabilecek en büyük deprem 4,5'tür. Bundan sonra daha büyük bir deprem gelmesi beklenmez. 3.8 büyük deprem kategorisine girmez. Halkımız paniğe kapılmasın.''

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Akdeniz'de saat 06.35’de yaşanan depremin büyüklüğü, 5.3 olarak kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.