1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Marmaray'a AVM projesi!
Marmaraya AVM projesi!

Marmaray'a AVM projesi!

Marmaray Söğütlüçeşme İstasyonu'na AVM yapılacak..

A+A-

Hükümet projelerine devam ediyor. ama bu sefer yapılan bu kadar da olmaz dedirtiyor. İstanbul Metropol ve Megakent yolun da dev adımlar atarken yeni çıkan bu proje bu kadar da olmaz dedirtiyor. Son günler yapımı artan AVM'lerin bir tanesi de Marmaray'a yapılacak. Gelen bilgilere göre Marmaray Söğütlüçeşme İstasyonuna bir AVM Yapılacak.

SÖğütlüçeşme'ye yapılacak olan AVM Marmaray'ına yapın tekifte aynen şu vardı. “Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Alanı” olan yaklaşık 22 bin metrekarelik sahanın “Marmaray İstasyonu ve Demiryolu Viyadük Altı Ticaret Alanı” olarak değiştirilmesini teklif etti.

Devlet Demiryolları İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, planlarda‘Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Alanı’ olarak geçen yaklaşık 22 bin metrekarelik arazinin ‘Marmaray İstasyonu ve Demiryolu Viyadük Altı Ticaret Alanı’ olarak değiştirilmesini teklif etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de teklifi başkanlık oluruyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na gönderdi.

Cumhuriyet’ten Özlem Güvemli’nin haberine göre süreç 2011′de başladı. Söz konusu arazide hakkı bulunan İş Bankası’nın itirazına ve Kadıköy Belediyesi’nin, Bu alanda AVM şeklinde büyük alışveriş merkezi yapılmamalı’ yönündeki görüşüne rağmen Devlet Demiryolu İşletmesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın işbirliğiyle süreç yürüttüldü.

Sonuçta, ‘Demiryolu Viyadük Ticaret Altı Alanı’ ifadesi ‘Marmaray İstasyonu ve Demiryolu Viyadük Altı Ticaret Alanı’ olarak düzenlendi.(sontv)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.