1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Marmaris'teki tur otobüsü kazası
Marmaristeki tur otobüsü kazası

Marmaris'teki tur otobüsü kazası

Muğla Marmaris karayolunun Sakar Geçidi mevkiindeki virajlı rampada bir tur otobüsü devrildi. Kaza nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti. Kazada midibüsün soförü de hayatını kaybetti!

A+A-

Muğla-Antalya kara yolunda midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 23 kişinin hayatını kaybetti. 

NTV canlı yayınına bağlanan Muğla valisi Çiçek, hayatını kaybedenlerin arasında yabancı turist olmadığını belirtti.

Midibüsün freninin patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, kazanın nedeni hakkında araştırmaların devam ettiğinin de altını çizdi. 

Vali Vekili Köten kaza yapan araçta 31 kişinin bulunduğunun tahmin edildiğini belirtti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Çin'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen kazanın ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum."

"SÜRÜCÜNÜN HATASINDAN KAYNAKLANDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar "Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" açıklaması yaptı.

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.