1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ''Masum İnsanların Eylemini, Orantısız Güçle Ortadan Kaldırmayı Makul Görmem'
Masum İnsanların Eylemini, Orantısız Güçle Ortadan Kaldırmayı Makul Görmem

''Masum İnsanların Eylemini, Orantısız Güçle Ortadan Kaldırmayı Makul Görmem'

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde çevre hassasiyeti ile yola çıkan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, “Ancak oradaki bir kısım ağaçların nakledilmesi sürecinde başlayan ve kontro.

A+A-

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde çevre hassasiyeti ile yola çıkan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, “Ancak oradaki bir kısım ağaçların nakledilmesi sürecinde başlayan ve kontrolden çıkan, bir çok siyasi yapıların veya provokatif yapıların buna dahil olduğu süreçten sonrakini sanırım çevre adına, orada çevre hassasiyeti gösteren arkadaşlarımızın da kabul etmesi mümkün değildir.” dedi.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve komisyon üyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısı ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Meclis Çevre Komisyonu Başkanı Erol Kaya, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde çevre hassasiyeti ile yola çıkıp 280 işyerinin, 300’e yakın aracın yakılmasını, insanların yaralanmasını ya da hayatını kaybetmesini kimsenin kabul etmeyeceğini vurgulayarak,"12 ağaçtan yola çıkarak bu ülkede insan hayatına mal olacak noktaya taşınan bir hadiseyi çevrecilik adına izah etmeniz mümkün değil.” diye konuştu.

“Polislerin üslubunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Kaya, “Kimse masum insanların şehirdeki proje ile ilgili yaptıkları eylemi, düşünce beyanını, orantısız güç kullanarak ortadan kaldırmayı makul gördüğümü düşünmesin. Bunu kabul etmek mümkün değil.” ifadesini kullandı.
Kaya, orantısız güç kullanılıyorsa gereğinin yapılması gerektiğini kaydetti.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de ziyaret ettiklerini ve eylemlerle ilgili de görüştüklerini aktardıklarını anlatan Kaya, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitlerini sizinle paylaşayım. Bu aslında gelişmiş ülke reflekslerinden birisi. Artık Türkiye gelişiyor, zenginleşiyorsa dünün Türkiye’sinde faili meçhulleri, temel insan haklarını konuşuyorduk. Bugünün Türkiye’sinde çevreyi konuştuğumuzu ifade ettiler. Demokratik tartışma olgunluğuna ihtiyacımızdan bahsettiler. Bugün kü Türkiye’nin fotoğrafında bu hassasiyeti ortaya koyanlar ile dünün Türkiye'sindeki tepkisini ortaya koyanların birbirinden ayrılması gerektiğini ifade ettiler. Çevre sorunları geçmişimizde yoktu ama bugün en önemli noktalarından birisi, dediler.”

“BİYOÇEŞİTLİLİK YASA TASARISI”

Bir gazetecinin, “Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nın bu hafta görüşülmesi gerekiyordu. Görüşülecek mi? Eleştiriler yönünde değişiklikler yapılacak mı?” sorusu üzerine Kaya, söz konusu tasarının sivil toplum kuruluşlarının da yer aldığı uzun bir çalışma sonucunda Meclis’e havale edildiğini söyledi. Milli parklar ile ilgili kanunun, bazı ilavelerle olduğu gibi bu kanuna derc edildiğini aktaran Kaya, “Kurullar diğer bakanlık bünyesine alındığı için bu tasarıdan çıkartılmıştır. Üstün kamu yararı ile ilgili bir düzenleme var. Bununla ilgili de ciddi anlamda tartışmalar söz konusu. Üstün kamu yararı ile ilgili bir değerlendirme, yani tüm toplumdaki sivil toplum kuruluşlarının tepkilerini dikkate alarak Meclis’te gerekirse bununla ilgili bir düzenleme yapılabilir mi diye bir değerlendirme yaptığımızı ifade edeyim.” diye konuştu.
Kaya, tasarının Genel Kurul gündemine gelmesinin, Meclis gündemine bağlı olduğunu dile getirdi.
CİHAN

''Masum insanların eylemini, orantısız güçle ortadan kaldırmayı makul görmem'

''Masum insanların eylemini, orantısız güçle ortadan kaldırmayı makul görmem'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.