1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mavi Ege'de Nitelikli Sağlık Personeli Yetişecek
Mavi Egede Nitelikli Sağlık Personeli Yetişecek

Mavi Ege'de Nitelikli Sağlık Personeli Yetişecek

İzmir’de Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, son hazırlıklarını tamamlayarak 2013-2014 eğitim öğretim yılını bekliyor.

A+A-

İzmir’de Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, son hazırlıklarını tamamlayarak 2013-2014 eğitim öğretim yılını bekliyor. Torbalı’da 850 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilen Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, ön kayıtlarına aralıksız devam ediyor. Lise ilk etapta, hemşirelik, acil tıp teknisyenliği, anestezi, radyoloji ve diş protez teknisyenliği branşlarında hizmet verecek.

Lisenin kurucu müdürü Suna Toymuş, okulun tecrübeli bir eğitimci kadrosu tarafından kurulduğunu söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’nın 200 bin personel açığı olduğunu duyurduğunu hatırlatan Toymuş, Türkiye’de medikal alanda ara eleman sıkıntısının olduğunu ve bu nedenle sağlık meslek liselerinden mezun olan hiçbir öğrencinin iş bulma kaygısı yaşamayacağını ifade etti. Öğrencilerin işinin ehli öğretmenler tarafından son teknoloji kullanılan sınıflarda eğitim göreceğini belirten Toymuş, “Branş seçimlerimizi sektördeki ihtiyaca göre yaptık. Öğrencilerimizin en önemli eksiklilerinden birisi olan staj sorununu da çözdük. Öğrencilerimizin, yurtdışında staj ve İngilizce öğrenim imkanı olacak. Okulda kurduğumuz insan kaynakları ekibi ise öğrencilerimizin mezuniyetten sonra istihdamıyla ilgilenecek. Hazırladığımız tesisler sayesinde öğrencilerimizin eğitimin yanı sıra sosyal aktivitelere de zamanı olacak.” diye konuştu. Toymuş, sağlık meslek liselerinden mezun olan her öğrencinin unvanı olduğunu sözlerine ekledi.

Özel Mavi Ege Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne ilköğretim okullarından bu yıl mezun olan tüm öğrenciler kayıt yaptırmak için başvurabilecek. Giriş için SBS baraj puanı aranmazken, sağlık meslek liselerinden 10, 11 ve 12’inci sınıflarından nakil olunabilecek.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.