1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Marmara Baskınının 2.Yılı
Mavi Marmara Baskınının 2.Yılı

Mavi Marmara Baskınının 2.Yılı

Mavi Marmara baskınının 2. yıl dönümü nedeniyle Taksim'de 'Kudüs'ün kurtuluşu için yürüyoruz' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

A+A-

Mavi Marmara baskınının 2. yıl dönümü nedeniyle Taksim'de 'Kudüs'ün kurtuluşu için yürüyoruz' sloganıyla yürüyüş yapıldı.

Yürüyüşe, Suriyeli gençler grubu, Suriyeli muhalifler grubu ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri katıldı. Katılımcılar, Esed'in maketten yapılmış kuklasını ipe astı. Yürüyüşçüler ellerinde, "Siyonist diplomatlar Türkiye'den defolun", "Direnen Filistinliler kazanacak", "Katil baas ordusuna karşı, yaşasın özgür Suriye ordusu" isimli dövizler taşıdı.

Yürüyüşçüler, Taksim Meydanı'ndan, tünele kadar yürüdü. Yürüyüşe katılan vatandaş Kadir Öztürk, Allah'ın yardımı ile Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'ın kaderini değiştirdiği gibi Allah'ın yine yardım edeceğini ve Mavi Marmara gemisin de şehit olan insanların kanlarını yerde kalmayacağını söyledi. Öztürk,

"Mavi Marmara gemisi ile İsrail'e giden kardeşlerimiz oraya harp etmek için gitmedi. Oraya yardım etmek için gitti. Orada ki çocuklara oyuncak götürmek için hastalara ilaç götürmek için gitti." dedi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) başkanı Bülent Yıldırım basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım, İsrail'in insanlığa karşı soykırım işlediğini söyledi. Başkan Yıldırım, Mavi Marmara gemisi Türkiye'nin toprağı sayılır. Açık denizdeyiz ve Mavi Marmara gemisi bizim gemimizdir. İsrail, Türkiye'ye karşı savaş ilan etmiştir. İsrail'lilerin Mavi Marmara gemisine 6 kişilik ölüm timi olarak indiklerini itiraf ettiklerini belirtti. Gemiye inen ölüm timinin görevinin daha önceden belirlenmiş fotoğraflarda ki insanları öldürmek olduğunu söyledi.

Başkan Yıldırım, Türkiye'de etnik yapılardan, siyasi yapılardan, dini yapılardan birçok yapının yanlarında olduğunu söyledi. Yüzde 2'lik bir dilimin kendilerine karşı dava açtıklarını ve yaftalar yapıştırdıklarını dile getirdi. Yıldırım, "Her ülkede bu kadar oranda hainler olur. Bize dosyalar hazırladılar. Yetmedi yaftalar yapıştırdılar." dedi. Başkan Yıldırımi Mavi Marmara baskınının üzerinden 2 yıl geçtiğini, İsrail'den korkmadıklarını ve davalarında kararlı olduklarını söyledi. Bu davanın sonunda İsrail'li katillerin mahkum olacaklarını belirtti.

Başkan Yıldırım, İsrail'li üst düzey General hakkında dava açıldı. Yıldırım, "İsrail basınını şimdi takip edin. Paniklemiş durumdalar. İsrail'li General utanmadan kalkıp Avrupa'yı yardımına çağırıyor. Avrupa'ya sesleniyor. Bize sahip çıkın diyor." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.