1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Mazlumlara karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız'
Mazlumlara karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız

'Mazlumlara karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Dünya İnsani Zirvesi' açılış konuşmasını yaptı. Erdoğan yaptığı açılış konuşmasında mülteci sorununa dikkat çekerek, "Mazlumlara karşı sorumluluklarımızı unutmamalıyız" dedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Dünya İnsani Zirvesi kapsamında açılış konuşmasını yaptı..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Acının rengi, ırkı, dili, dini olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu anlayışla Türkiye, bugün dünyanın 140'ı aşkın ülkesinde insani ve kalkınma yardım faaliyetleri yürütüyor, binlerce projeyi hayata geçiriyoruz. Üç milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı mülteciyi ülkemizde misafir ediyoruz.

Büyük bir iftiharla belirtmek isterim ki bu iltica, bu sığınma süreci devam etse dahi varil bombalarından kaçan, büyük bir tehditle karşı karşıya kalan ister Suriyeli ister Iraklı olsun, kim olursa olsun kapımızı hiçbir zaman insanlara, insanlığa kapamayacağız.

Mevcut sistem insanlığın acil sorunları karşısında ne yazık ki yetersiz kalıyor. Sorunlara çözüm üretemeyen sistemin yükünü sadece belli ülkeler omuzluyor. Artık bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. İhtiyaçlar her geçen gün artarken maalesef kaynaklar aynı oranda artmıyor. Buna ilaveten yardımların finansmanında uluslararası toplum açısından bazı sıkıntılar ve sorumluluktan kaçma eğilimleri görüyoruz. Bu zafiyeti en iyi bilen, çok acı bir şekilde bunu tecrübe eden ülke Türkiye'dir. Ülkemizdeki sığınmacılar için yaptığımız harcamalar 10 milyar doları aşmışken, uluslararası toplumun katkıları 455 milyon dolarda kaldı.

Çocukların ölümüne seyirci kalan sistemde sorun var demektir.. Arabuluculuk çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Biz bu anlayışla eli kanlı diktatörlerin peşini bırakmayacağız bu insanlık suçlarının cezasız kalmaması için elimizden geleni yapacağız. Mazlumlara daha fazla yardımcı olacağız. Türkiye, TİKA, Türk Kızılayı ve diğer kurumlarıyla insani yardım politikası ile bir yardım politikası sunuyor... Ülkemizdeki sığınmacılar 10 milyar doları geçen harcama yaptık Ben Dünya İnsani Zirvesi'nin bir dönüm noktası olmasını istiyorum. Sorumluluklarımızı bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.