1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Meclis yarın 27'nci başkanını seçecek
Meclis yarın 27nci başkanını seçecek

Meclis yarın 27'nci başkanını seçecek

Meclis Başkanlığı için AK Parti'nin aday gösterdiği milletvekili İsmail Kahraman "Frak siparişi verdim, hazırlanıyor" dedi. Yarışa CHP Gülsün Bilgehan, MHP ise Yusuf Halaçoğlu ile girecek!

A+A-

TBMM yarın yapılacak Meclis Başkanlığı seçimine hazırlanıyor. Meclis Başkanlığı'na adaylık başvurusunu yapan ilk isim AK Parti'nin adayı İsmail Kahraman oldu. Kahraman, beraberinde AK Parti Grup başkanvekilleri Mahir Ünal, Ahmet Aydın ve İlknur İnceöz ve AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ile adaylık başvurusunu yaptı.

'FRAK SİPARİŞİ VERDİM'
Gazetecilerin "Frakınız hazır mı?" sorusuna Kahraman, "Frak siparişi verdim, hazırlanıyor" yanıtını verdi. Kahraman, "Aktif siyasete dönüşünüz muhteşem oldu" denilmesi üzerine, "Yok. Siyasetten ayrılmamıştım ki... Hayatın kendisi siyaset" dedi. Kahraman HDP'li Leyla Zana'nın yemin kriziyle ilgili bir soruya ise, "Biz kriz çözmeye alışığız" karşılığını verdi. CHP ise Meclis Başkanlığı'na İsmet İnönü'nün torunu Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan'ı aday gösterdi. Bilgehan'ın adaylık başvurusunu Meclis Başkanlığı'na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Özgür Özel yaptı. Altay, "CHP, kadının siyasete katılımı noktasındaki hassasiyeti de dikkate alarak Sayın İnönü'yü TBMM Başkanlığına aday olarak göstermiştir" diye konuştu. MHP Meclis Başkanlığı'na Yusuf Halaçoğlu'nu aday göstermeye hazırlanırken HDP'nin de adayını bugün netleştirmesi bekleniyor.

ÜÇÜNCÜ TUR...
Meclis Başkanlığı seçiminde ilk iki turda adayların 367 oy alması gerekiyor. Adaylardan hiçbirinin bu sayıya ulaşamaması halinde üçüncü tur seçim yapılacak. Bu turda seçilebilmek içinse 276 oy gerekiyor. 317 milletvekili bulunan AK Parti'nin adayı Kahraman'ın da üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

TAKVİM HÜKÜMET KURULDUKTAN..
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yarın yapmayı planladıkları AK Parti grup toplantısını farklı illerden gelecek milletvekillerinin gelişinde zorun olabileceği düşüncesiyle salı ya da çarşamba günü gerçekleştireceklerini belirtti. Ünal, Hükümet programının okunması, görüşmeler ve güven oylamasının ne zaman yapılacağının Hükümet kurulduktan sonra belli olacağını belirtti. Ünal, grup başkanvekili sayısının 4'ten 5'e çıkacağını hatırlatarak, "TBMM Başkanlık Divanı üye sayısı belli olduktan sonra isimleri bildiririz" diye konuştu.

AK PARTİ MECLİS TAKIMINI YENİLİYOR
AK Parti'nin hafta içi toplanacak grubunda 5 grup başkanvekilinin yanı sıra TBMM Başkanlık Divanı'nda yer alacak başkanvekilleri, idare amirleri ve katip üyelik seçimleri de yapılacak. Seçimler için kulisler başlarken adaylık yarışına katılacak isimler de ortaya çıkmaya başladı. Grup başkanvekilliklerine Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş'un ismi geçiyor. Koordinatör grup başkanvekili olarak Mahir Ünal'ın kalacağı ya da onun kabineye gitmesi halinde Genel Başkan Yardımcısı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gibi 'abilerden' bir ismin geleceği konuşuluyor. TBMM Başkanvekillikleri için ise Ayşenur Bahçekapılı ve Mustafa Elitaş'ın ismi ön plana çıkıyor. TBMM İdare amirlikleri için ise Çorum Milletvekili Salim Uslu ile Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu'nun aday gösterileceği konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.