1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Medikal Sektörünün Vizyonu Belli Oldu, Samsun Dünya’nın Üretim Üssü Olacak
Medikal Sektörünün Vizyonu Belli Oldu, Samsun Dünya’nın Üretim Üssü Olacak

Medikal Sektörünün Vizyonu Belli Oldu, Samsun Dünya’nın Üretim Üssü Olacak

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve kobilerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayışıyla gel...

A+A-

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilen ve kobilerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayışıyla geliştirmeyi hedefleyen KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi’ne dahil edilen Samsun Medikal Kümelenme ve Sağlık Sektörü’nün 2023 vizyonu belirlendi.

Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı ve ECORYS işbirliği ile yürütülecek olan projede Samsun’da kümelenen sektörün, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünde 1 milyar dolar ihracat hacmine sahip ve dünya ölçeğinde firmalara sahip ar-ge ve üretim üssü olması hedefleniyor.

Samsun, Trabzon, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Çorum’u kapsayan KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında kurulan Kümelenme Bilgi Merkezleri, bu illerdeki hedef sektörlere yön veriyor. Bu amaçla 12 Mayıs tarihinde tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri sektörünün 3. kümelenme merkezi olan Samsun'da Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılan Samsun Medikal Sektörü Strateji Çalıştayı, kentin sektördeki potansiyelini ve stratejik önemini tescillemişti. Çalıştayda medikal sektöründe yürütülmekte olan üretim ve ihracat potansiyelinin artırılması çalışmalarının şekillenmesinin, firmaların bulundukları çevrede mevcut olan belirsizliklere uyum sağlamaları için gerekli kaynakların, ürünlerin, süreçlerin ve sistemlerin yapılandırılması, ne tür fonksiyon gerçekleştirecekleri ve ne tür pazarda faaliyette bulunacaklarının tartışılmıştı.

1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HACMİ HEDEFİ

Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Özutku, KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi ekibinden Kilit Uzman Vedat Kunt, Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Derneği (MEDİKÜM) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Aydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Tören, sivil toplum örgütü temsilcileri, İstanbul, Ankara ve İzmir’den çok sayıda sektör temsilcisi ve işadamının katıldığı çalıştay sonunda sektörün yeni vizyonu ve stratejik amaçları belirlendi. Buna göre 2023 vizyonu belirlenen Samsun Medikal Sanayi ve Sağlık Ekipmanları sektörünün yenilikçi, güçlü, dinamik, yönetim, üretim ve pazarlama anlayışıyla dünya pazarında uluslararası kabul görmüş kalite standartlarında üretim yapan ve 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat hacmine sahip ve dünya ölçeğinde firmalara sahip ar-ge ve üretim üssü olması isteniyor.

İşbirliğinin etkili bir araç olarak benimsenmesi, kullanılması, markalaşmaya ve uluslar arası kalite standartlarına önem verilmesi, yenilikçilik ve küresel pazar arayışlarına yönelik sektörün stratejik amaçları ise küme yönetimi, rekabetçilik, inovasyon ve uluslararasılaştırma, bölgelerarasılaştırma olarak belirlendi.

Samsun Medikal Sanayi Kümelenme Sektörü’nün belirlenen yeni vizyonu ve stratejik amaçlarının sektöre yön veren MEDİKÜM Yönetim Kurulu tarafından masaya yatırılarak değerlendirilecek.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.