1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Mega projeler Beykoz'u uçurdu
Mega projeler Beykozu uçurdu

Mega projeler Beykoz'u uçurdu

3. Köprü ve Üsküdar-Beykoz metro projesi, Beykoz bölgesindeki gayrimenkul fiyatlarını hızla yükseltiyor.

A+A-

3. köprünün devreye girmesi ve Üsküdar-Beykoz metrosunun yapımına başlanmasıyla beraber değer artışı yaşayacak olan Beykoz'da yatırımcı firmalar arsa toplamaya başladı. EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Esin Ağar ve Öyküm Öngiden, Beykoz bölgesinin 2. köprünün yapımından sonra hızlı bir kentleşme sürecine girdiğini belirterek, 3. köprünün tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte bölgenin yatırım açısından çok daha cazip bir konuma yükseleceğini kaydediyor. 2019 yılından sonra açılması planlanan Üsküdar-Beykoz metro hattıyla iki ilçe arasındaki ulaşımın 22 dakikaya ineceğini ifade eden Ağar ve Öngiden, metro hattının bölgeye olan ilgiyi daha da artıracağını ve metro çalışmaları başlar başlamaz bölgedeki konut fiyatlarının hızlı bir yükseliş göstereceğini söylüyor.

YATIRIMCI FİRMALAR ARSA TOPLUYOR!
Beykoz'da markalı konut piyasasının aktif olarak 2004 yılında başladığını ve yaklaşık 10 firmanın rekabet ettiğini belirten Ağar ve Öngiden, bölgenin 'Özel Proje Alanı' ilan edilmesiyle birlikte son birkaç yılda çok sayıda yatırımcının arsa toplamaya başladığını ve yatırımcı firmaların bölgedeki arsa sahipleriyle ortalama yüzde 50 kat karşılığında anlaştığını kaydediyor. Bölgedeki markalı konut projelerinin tipolojisine bakıldığında tamamına yakınının villa tipinde olduğunu ve üst gelir grubuna hitap ettiğini ifade eden Ağar ve Öngiden, projelere bakıldığında genellikle büyük alanlı dairelerin talep edildiğini belirtiyor. Ağar ve Öngiden, bölgede yer alan markalı konut projelerinde ağırlıklı olarak açık ve kapalı yüzme havuzu, spor merkezi, kafe, sauna, tenis kortu, bisiklet ve yürüyüş parkuru gibi sosyal alanların bulunduğunu söylüyor.

METREKARE FİYAT ARALIĞI 2.910-27.000 TL
Bölgede belli başlı inşaat firmalarının planladığı çok sayıda konut projesi olmasına rağmen, inşası süren ve satışa çıkan yeni proje sayısının oldukça az olduğunu dile getiren Ağar ve Öngiden, Gümüşsuyu Mahallesi'nde ve yakın çevresinde mevcut veya inşa halinde nitelikli konut projesi bulunmadığını, Beykoz geneline bakıldığında ise 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 tipte dairelerle, 5+1, 5+2, 6+2, 7+2 tipte villaların görüldüğünü belirtiyor. Riva ve Beykoz bölgesinde farklı fiyat skalalarına rastlandığını kaydeden Ağar ve Öngiden, Riva bölgesinde yer alan projelerde birim satış fiyatlarının daha düşük seyrettiğini söylüyor. Bölgede villa tipi ve diğer konutların ortalama birim metrekare satış fiyatlarının 2.910-7.000 TL aralığında değiştiğini ifade eden Ağar ve Öngiden, bölgede satış sunulan konutların villa tipi ile daire olmaları ve Riva Bölgesi'nde daha düşük fiyatların gerçekleşmesi sebebiyle geniş bir fiyat yelpazesi oluştuğunu belirtiyor.

A SINIFI OFİSLERİN METREKARE FİYATLARI 12-15 DOLAR
Ofis sektörüne bakıldığında TEM Otoyolu üzerinde yer alan Kavacık'ın önem kazandığını ifade eden Ağar ve Öngiden, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden kolay ulaşım imkânıyla Kavacık'ın alternatif ofis alanı olarak gelişim gösterdiğini söylüyor. Ancak Ağar ve Öngiden, altyapı problemleri, yerleşim alanlarının yetersizliği ve imar problemleri nedeniyle bölgenin yeterli düzeyde talep görmediğini ve boşluk oranlarının sabit kalmasına yol açtığını kaydediyor. 2016 yılının ilk çeyrek verilerine göre Kavacık bölgesinde A sınıfı ofislerin doluluk oranının yüzde 93 seviyesinde olduğu bilgisini veren Ağar ve Öngiden, A sınıfı ofislerde minimum ve maksimum birim kira değerleri için metrekare bazında aylık 15-25 dolar talep edildiğini, gerçekleşen kiralamaların ise ağırlıklı olarak 12-15 dolar aralığında seyrettiğini söylüyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.