1. HABERLER

  2. TV - SİNEMA

  3. Memduh Ün hayatını kaybetti!
Memduh Ün hayatını kaybetti!

Memduh Ün hayatını kaybetti!

Türk sinemasının efsane ismi Memduh Ün'den üzücü haber geldi. Sinemamızın kilometre taşlarından, yönetmen Memduh Ün Bodrum'da 95 yaşında hayata gözlerini yumdu.

A+A-

Geçtiğimiz yıl 11 Kasım'dan bu yana Bodrum'da Acıbadem Hastanesi yoğun bakım servisinde kalan Memduh Ün, bu sabah saat 10.15 sıralarında hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, Memduh Ün'ün ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada "Memduh Ün çok özel bir insandı. Onunla ağabey-kardeş gibiydik. Devamlı sinema konuşurduk, sanat konuşurduk. Hayatı güzel yönünden alan bir insandı" diye konuştu.

Oyuncu Süleyman Turan "Çok çok önemli bir sinema adamıydı. Sporcu yönü de vardı. Biliyorsunuz bir dönem Beşiktaş'ta futbol da oynadı. Sağlam bir kişilikti. Hepimize örnek oldu" dedi.

FİLİZ AKIN: FATMA'NIN, SEVENLERİNİN BAŞI SAĞOLSUN!

Filiz Akın "Aksi görünüşünün ardında pamuk gibi bir kalbi vardı. Sinemada bir akım yaratmak istedi. Hiçbir zaman yeri doldurulmayacak. Fatma'nın, Memduh Bey'i çok sevenlerin başı sağolsun" diye konuştu.

BAŞHEKİMDEN YAZILI AÇIKLAMA

Acıbadem Bodrum Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Aydın Aksoy, ünlü Yönetmen Memduh Ün’ün ölümünün ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Türk sinemasının büyük yönetmenlerinden Memduh Ün’ü, 16 Ekim 2015 Cuma günü, saat 10.38 itibariyle maalesef kaybettik. Kronik böbrek yetmezliği ve kronik solunum yetmezliği nedeniyle, 285 gündür tedavi gördüğü hastanemizin Yoğun Bakım Ünitesi’nde takip ve tedavisini sürdürüyorduk. Özellikle Memduh Ün’ün tedavi sürecinde yanı başında olan Fatma Girik’e, ailesine ve Türk halkına bu değerli insanı kaybettiğimizden dolayı duyduğumuz üzüntüyü belirtmek ve başsağlığı dilemek isteriz."

TÖREN İSTANBUL MİMAR SİNAN ÜNİVERSİTESİ’NDE...

Ünlü yönetmenin vasiyeti üzerine Memduh Ün’ün önümüzdeki pazartesi günü İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde saat 11.00’de yapılacak törenden sonra tekrar Bodrum’a getirileceği ve salı günü ikindi namazından sonra Torba Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi.

Bu arada Memduh Ün’ün cenazesi, saat 12.30’da Bodrum Belediyesi cenaze aracıyla Acıbadem Hastanesi’nden alınarak Konacık Mahallesi’ndeki Bodrum Belediyesine ait morga götürüldü.

memduh_un_yogun_bakimda_h33604_85f89.20151016220511.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.