1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. MENEMEN BELEDİYESİ-FAALİYET RAPORU-SESSİZ BEKLEYİŞ
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

MENEMEN BELEDİYESİ-FAALİYET RAPORU-SESSİZ BEKLEYİŞ

A+A-

Geçen Cuma akşamı, Menemen Belediyesi'ne ait faaliyet raporunun oylanması sonrasında ortaya çıkan tabloda, CHP'li Belediye Başkanı Serdar Aksoy'a, CHP İzmir İl Başkanlığı'na ve CHP Genel Merkezi'ne, CHP'li Menemen Belediyesi meclis üyelerinin mesajı vardı.

************

Mesaj açık ve netti. 'Biz bu başkana güvenmiyoruz. Bunun içindir ki, Başkan Serdar Aksoy'un faaliyet raporunu onaylamıyoruz. Bu raporda kanunsuz, usulsüz işler vardır'...  İmza; CHP Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri Deniz Karakurt, Nursel Katipoğlu, Koray Atasoy ve Gürkan Develi. 

(Saygıyla selamlıyorum...)

***********

Faaliyet raporu için yapılan oylamada genel tabloya bakıldığında ise faaliyet raporu 3 çekimser, 16 red oyuna karşılık 11 oyla kabul edildi. Düşünsenize faaliyet raporu o kadar çetrefilli işlerle dolu ki CHP'li belediye başkanına aynı belediyenin CHP'li meclis üyeleri bile red oyu veriyordu. 

************

Ertesi gün CHP'li meclis üyelerinin neden Serdar Aksoy imzalı faaliyet raporuna red oyu verdikleri hiç tartışılmadı. Çünkü Menemenlinin neredeyse tamamı faaliyet raporu içerisindeki halengirli işleri öğrenmişti iki gazeteciden. Adları herkesçe bilinen, ilçeye girdiklerinde zabıtalar tarafından başkan emriyle sıkı şekilde takip edilip mutlaka ve mutlaka fotoğrafları çekilen bu iki gazeteci 6 milyona belediyenin envanterine geçilebilecek araçları 40 milyon liraya kiralayan Menemen Belediye Başkanı'nın ince hesaplarını gün yüzüne çıkarmıştı. Resmi evraklarda araç kiralanan adrese giden gazeteciler karşılarında araç kiralama şirketini değil 83 yaşındaki Ayşe teyzeyi bulmuşlardı. Yani EKAP belgesindeki araç kiralanan şirketin adresi sahteydi. Yani 40 milyon o saatlerde birilerinin cebini ısıtıyordu.

************

Menemen Belediyesi'nin faaliyet raporuna giren işlerden biri daha aynı yukarıdaki senaryo gibi işlenmişti. 300 bin liralık bilgisayar alımı yapıldığı iddia edilen teknoloji şirketine giden biri kilolu iki gazeteci yine EKAP'a bildirilen adresin sahte olduğunu ortaya çıkarmıştı. Adres terk edilmiş bir binaya, eskiden sandalye üreten bir iş yerine ait çıkmıştı. Kısacası Menemen Belediyesi'nin ihalelerinin bir çoğunda Arsen Lüpen oyunları oynanıyordu. Ve bu oyunları CHP'li Menemen Belediyesi Meclis Üyeleri sineye çekecek ve evet oyu verecek karakterde değildi.  Hele birde hurda satışı vardı ki eyvah eyvah onlar ret demesinde kim desindi.

**********

Menemen'de faaliyet raporunun onaylandığı Cuma gününden bu yana kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Serdar Aksoy'un retçi meclis üyelerinden nasıl bir intikam alacağı, başkanlıktan istifa edip etmeyeceği, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın hatta ve hatta CHP Genel Merkezi'nin yaşananlar karşısında nasıl bir hamle yapacağı hiç konuşulmuyor.  Derin bir sessizliğe bürünen Menemen'de Cuma gününün ertesi ve devam eden günlerde sadece ve sadece tek bir şey konuşuluyor. Faaliyet raporunun içerisindeki inanılmaz iddiaların nasıl ve kimler tarafından araştırılıp el atılacağı ve Başkan Serdar Aksoy'un sonunun (siyasi kariyerinin diyelim) nasıl olacağı konuşuluyor. Sessizlik uzun sürer mi diye bana soracak olursanız. Benim tahminim uzun sürmez. Hani diyeceğim odur ki 'kıyamete çeyrek var' türünde..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.