1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası faiz indirimi ne kadar?
Merkez Bankası faiz indirimi ne kadar?

Merkez Bankası faiz indirimi ne kadar?

T.C. Merkez Bankası bugün toplanan Para Piyasaları Kurulu toplantısında faiz koridorunun üst bandını 50 baz puan düşürerek yüzde 10'a çekti.

A+A-

Piyasaların nefesini tutarak merakla beklediği kritik açıklama geldi. Murat Çetinkaya başkanlığında ilk kez toplanan Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun üst bandında indirime gidildi.

İNDİRİM BEKLENİYORDU..

Uzmanlar faiz koridorunun üst bandında 50 baz puan indirim bekliyordu.

TCMB Mart'ta 13 ayın ardından ilk kez koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 25 baz puanlık indirimle yüzde 10.50 seviyesine çekmişti.

TCMB’DE ÇETİNKAYA DÖNEMİ BAŞLADI!

Dün düzenlenen devir teslim töreniyle Erdem Başçı TCMB Başkanlık görevini Murat Çetinkaya’ya devretmişti.

DOLAR FİYATLARI NE KADAR?

Dolar/TL, 2,8302 ile son bir haftanın en düşük seviyesini gördü. Haftanın ilk işlem gününe doların gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanmasına paralel, yükselişle başlayan dolar/TL, 2,8658'i gördükten sonra düşüşe geçti ve günü 2,8302 seviyesinden tamamladı.

Bugün 2,8302 den satışı yapılan bir haftanın en düşük seviyesine gerileyen dolar/TL, şu dakikalarda 2,83'ün hemen üzerinde dengelenmeye çalışıyor. Avro/TL ise yüzde 0,10 değer kaybederek 3,2096'dan işlem görüyor.

Teknik açıdan 2,8200 ve 2,8050'nin önemli destek konumunda olduğunu dile getiren analistler, 2,8640 seviyesinin ise direnç konumunda takip edileceğini kaydediyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.