1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası`ndan 3 yeni hamle
Merkez Bankası`ndan 3 yeni hamle

Merkez Bankası`ndan 3 yeni hamle

Merkez Bankası reeskont kredisi imkânının daha fazla kullanılması ve döviz rezervlerine katkının artması amacıyla üç yeni düzenleme açıkladı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, reeskont kredisi limitini 17 milyar ABD Doları'ndan 20 milyar ABD Doları'na yükseltti. Banka'dan yapılan açıklamada, bu tutarın 17 milyar ABD Rolarlık bölümünün Türk Eximbank’a, 3 milyar ABD Dolarlık bölümü ise ticari bankalara tahsis edildiği ifade edildi. 

TCMB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Bankamız tarafından sağlanan reeskont kredisi imkanının kullanımının yaygınlaştırılması ve Bankamız döviz rezervlerine bu yolla sağlanacak katkının artırılması amacıyla aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır : 

*Reeskont kredisi limiti 17 milyar ABD dolarından 20 milyar ABD dolarına yükseltilmiştir. 

*Bu tutarın 17 milyar ABD dolarlık bölümü Türk Eximbank’a, 3 milyar ABD dolarlık bölümü ise ticaribankalara tahsis edilmiştir. 

*Toplam kredi limitindeki artışa bağlı olarak firma bazında kredi limitleri Dış Ticaret SermayeŞirketleri için 300 milyon ABD dolarından 400 milyon ABD dolarına, diğer firmalar için 250 milyon ABD dolarından 350 milyon ABD dolarına yükseltilmiştir. 

Limit artışları çerçevesinde Bankamızın reeskont kredisi imkânının daha fazla kullanılacağı vedöviz rezervlerine katkının artış göstereceği öngörülmektedir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.