1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Merkez Bankası'nın müdahalesi gereksiz'
Merkez Bankasının müdahalesi gereksiz

'Merkez Bankası'nın müdahalesi gereksiz'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın döviz hamlesini değerlendirdi. Zeybekci, "Dolar diğer para birimlerine karşı değerleniyor, Merkez Bankası'nın müdahalesini gereksiz buluyorum" dedi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Doların değer kazanması konusunda Merkez Bankası'nın bir müdahalesinin gereksiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

Son dönemde Türkiye'de yaşanan kur hareketlerinin uluslararası konjonktürün gereği olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, şöyle konuştu: "TL'nin değer kaybı" demek yanlış, konu doların değerlenmesi. Doların değerlenmesi beklenen bir şeydi. Euro 8 ayda dolar karşısında yüzde 25 değer kaybederken, lira yüzde 23 değer kaybetti."

Merkez Bankası'nın şubat ayındaki faiz indirimiyle doğru bir karar aldığını kaydeden Zeybekci, TCMB'nin daha önce faiz indirmesi gerekirdi ama bu şu anda yapması gerekiyor anlamına gelmez. Faizlerle ilgili alınacak çok mesafe olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde Merkez Bankası'nın faizle ilgili yapması gerekeni söylemek istemiyorum" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.