1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mermerciler, Depremde Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Katılacak
Mermerciler, Depremde Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Katılacak

Mermerciler, Depremde Enkaz Kaldırma Çalışmalarına Katılacak

Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, mermer ocaklarında kaya kütlelerini kaldırmada profesyonel olan madencilerin, muhtemel depremlerde enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarında da görev yapacağını.

A+A-

Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) Başkanı Erol Efendioğlu, mermer ocaklarında kaya kütlelerini kaldırmada profesyonel olan madencilerin, muhtemel depremlerde enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarında da görev yapacağını açıkladı.

        Erol Efendioğlu, yaptığı açıklamada, MADSİAD olarak Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak maden çalışanlarını depreme hazırlayacaklarını belirtti.

        Depremin Türkiye'nin bir gerçeği olduğunu kaydeden Efendioğlu, şunları kaydetti: "Vali Şahabettin Harput ile projeyi paylaştık. Önümüzdeki aydan itibaren mermer ocakları çalışanları İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'nce arama kurtarma ve enkaz kaldırma eğitimi almaya başlayacaktır. Hatta bunu ülke geneline yaymak istiyoruz. Mermer ocağı işletmeciliğinde kaya kütlelerini kaldırma ve taşıma faaliyetleri, ocak ustalarımızın ve iş makinesi operatörlerinin büyük bir becerisiyle yaptıkları çalışmadır. Mermer ocaklarında yapılan bu çalışmalar deprem sonrası enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarıyla benzerlik göstermektedir. Binlerce çalışan yüzlerce iş makinesi ve operatör enkaz kaldırma ve arama kurtarma eğitimi alırsa bir felaket anında bölgemiz için hazır bir güç olarak elimizde bulunacaktır."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.