1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mersin Asiad’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Mersin Asiad’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Mersin Asiad’dan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, başlattıkları uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin devam ettiğini belirtti.

A+A-

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, başlattıkları uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin devam ettiğini belirtti. Oğuz, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimci sayısını artırmak için programların sürekliliğini sağlayacaklarını kaydetti.
ASİAD ile KOSGEB Mersin Hizmet Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen eğitimlerin 20 Mayıs’ta başladığını ifade eden Oğuz, birinci bölümün bitmek üzere olduğunu dile getirdi. Oğuz, eğitim programlarının 2. ve 3. kur ile devam edeceğini belirterek taleplerin devam ettiğini yeni kurlar açabileceklerini dile getirdi. “Devlet KOSGEB aracılığıyla ülke ekonomisine yeni girişimciler kazandırmaya devam ediyor.” diyen Oğuz, KOSGEB’in bir iş planı çerçevesinde işletmesini kuranlara hem destek olmak hem de işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla önemli destekler sunduğunu aktardı. Bunlardan en önemlisinin de Girişimcilik Destek Programı olduğunu aktaran Emin Rıdvan Oguz, “Biz de hem devletimize yardımcı olmak hem de ekonomimize katkı sağlamak amacıyla bu destek için ön koşul olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin bünyemizde verilmesini sağlıyoruz” açıklamasında bulundu.
Ülkenin son yıllardaki ilerlemesinde devlet ve özel sektör işbirliğinin çok büyük bir etkisi olduğuna dikkat çeken Oğuz, kalkınma adına fırsatları değerlendirmenin içinde bulunulan dönemde önemli avantajlar sağlayacağını belirtti.
Günümüz ekonomisinde sarsıcı bir rekabetin söz konusu olduğunu anlatan Oğuz şöyle devam etti: "Girişimciler sahip olduğu bilgi zenginliği ve mesleki eğitim üstünlüğü sayesinde bir adım öne geçebilmekte. Mersin’in Türkiye’nin önde gelen ekonomilerinden olması ve daha ön sıralara ilerlemesi içinde bu avantajları iyi kullanmamız gerekmekte. Girişimcilik desteği kapsamında bu eğitimi alarak sertifikasını almaya hak kazanan bütün girişimcilere devlet tarafından 30 bin lira hibe desteği, yaklaşık 70 bin lira da sıfır faizle kredi desteği sunulmakta."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.