1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mersin merkezli kaçak ilaç operasyonu
Mersin merkezli kaçak ilaç operasyonu

Mersin merkezli kaçak ilaç operasyonu

FLAŞ / Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince Mersin merkezli 4 ilde kaçak ilaç operasyonu gerçekleştirildi. 11 kişi yakalandı, 6 kişi de aranıyor..

A+A-

KAÇAK İLAÇ ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK DARBE

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) ekiplerince Mersin merkezli 4 ilde kaçak ilaç operasyonu yapıldı. Düzenlenen operasyonda çok miktarda kaçak ilaç ele geçirildi. 11 zanlı yakalandı, kimliği belirlenen 6 kişi ise aranıyor..

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; kaçak ilaç şebekesinin kent merkezi başta olmak üzere 4 ayrı ilde faaliyet gösterdiği saptandı. Yapılan çalışmalarda bir şebekenin Sağlık Bakanlığı'nca yasaklanmasına rağmen Çin ve Hindistan'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirilen Sildenafil maddesinin Mersin'de faaliyet gösteren ve bitkisel ürün adı altında üretim yapan firmalarca bitkisel karışımlı macun içerisine katılarak insan sağlığını tehlikeye sokabilecek olan gıda takviyeleri üretip sattığı belirlendi. Bunun üzerine KOM Şube Müdürlüğü görevlileri, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon için düğmeye bastı.

Şüphelilerin karıştıkları tespit edilen ve farklı tarihlerde gerçekleşen 7  ayrı olayda toplam 543 bin 160 adet değişik gramaj ve markalarda içerisinde sildenafil maddesi bulunduğu tespit edilen bitkisel karışımlı macun, 3 bin 675 adet hap, jel, krem ve çikolata türünde cinsel içerikli ilaç ile şahısların gıda maddelerine katıp üretimde kullanmak üzere depoladıkları 410 kg Sildenafil maddesi tespit edilerek ele geçirildi!

mrsn.jpg

Mersin merkezli 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 11 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 4 şüpheli şahıs ise yakalanıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 6 şahsın yakalanması için de çalışmalar sürüyor..

İçeresinde 3 ayrı imalathane ve 4 ayrı deponun bulunduğu adreslerde yapılan aramalarda yaklaşık 55 bin adet değişik gramajlarda sildenafil katkılı olduğu değerlendirilen cinsel içerikli macun bulunarak el konuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.