1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MERSİN.. MERSİN.. ACİL ÇOK ACİL
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MERSİN.. MERSİN.. ACİL ÇOK ACİL

A+A-

ACİL AMA ÇOK ACİL BİR YAZI

MERSİN.. MERSİN.. ACİL ÇOK ACİL!!

YETTİ ARTIK AÇIK AÇIK YAZIYORUM…

 

Bakın yüce devletimin dürüst ve namuslu savcısı, polisi, gümrükçüsü ve diğer yetkilileri acil diyorum acil!.... Biraz sonra okuyacağınız satırlarımdan sonra harekete geçmek zorundasınız. İşinizi zorlaştırmayacağım sizin. Elinizle koymuş gibi bulacaksınız koca koca konteynırları.. Elbette kamu görevi yapan bir gazeteci olarak yardımcı olacağım sizlere. Ama sizde bana yardım edeceksiniz. Zaten yasa gereği de göz önüne almanız gerekir bu isteğimizi. Size bir tek ama bir tek haber kaynağımı veya kaynaklarımı söylemeyeceğim, söylemem de.. Evet çok acil..

Başlıyorum ve sonucu kamuoyuna duyurmak için sabırsızlıkla bekliyorum.

FİLM DE BUNDAN SONRA KOPAR İŞTE…

Size acil olarak tarafıma gönderilen bir maili paylaşmak istiyorum. İhbar bomba gibi... Açık açık anlatılmış. Olay yeri, ne diyeyim, dilimde tüy, elim nasır tuttu maalesef yine Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Limanı...

Olayın kahramanları (İsimleri adli süreç gerçekleşirse yazacağım.) Olay tarihi çok ama çok yeni tarih 22.06.2018.. Mersin'de iş yapan bir İstanbul firması Çin'den gümrük vergisi yüksek gözlük, kamp sandalyesi getirir. Ürünler önce gümrüğe beyan edilmeden, daha sonra da sandalye kılıfı beyan edilerek geçirilmek istenir. Limanda bu iş için her şey ayarlanmıştır. Bazı gümrük memurları, çok önceden o gün için görevlendirilmiştir. Mamalar, pardon paralar ise bizzati elden dağıtılmıştır.

Her şey tıkır tıkır giderken şeytanın işi yok ya birden rüzgar tersine doğru döner. Mersin Limanı'nda bir poyraz, bir tufan esmeye başlar. Ne oldu kimse anlamaz. Acaba mamayı az bulan birinin oyunu mudur bilinmez? Birden konteynırda gözlük olduğu anlaşılır. Konteynırlar X-ray cihazına sevk edilmek istenir. Ama o da ne? Konteynırları cihaza sevk etmek isteyen görevli karşısında birilerini bulur. .... adlı kişilerin karşı koyması nedeniyle dört konteynırdan sadece biri zar, zor X-ray cihazına gönderilir. Film de bundan sonra kopar işte..

ALIN SİZE O KONTEYNIRIN NUMARASI

İtile kakıla cihaza sokulan konteynır adeta bağırmaya başlar X-ray da.

BEAU 449895-9 numaralı konteynerın tek söylediği benim içimde beyan dışı eşya vardır. Konteynırın feryat etmesi paniği daha da arttırır. Kaçak mal, itile kakıla kaçak şubeye gönderilir. Ha bizim çığırtkan konteynır nerede derseniz onu da söyleyeyim. Çünkü dedim ya, ey görevliler size yardımcı olacağım diye. İşte o konteynır şimdi hala içeride aç verilmiş şekilde bekliyor ve kimse ama kimse bu çığırtkan konteynırın yanına yaklaşamıyor.

BEN GÖREVİMİ YAPTIM!

Çok değerli yetkililer ben görevimi yaptım işte olay, işte bizim çığırtkan konteynır. Dilerim ki, yazımı dikkate alır ve hemen harekete geçersiniz. Şunu asla ve asla unutmayalım ki, yurda sokulan her türlü kaçak yetimin, fakir gurabanın kursağından alınan birer lokmadır. Ve şunu asla unutmamalıyız ki, devletimizin çok önemli bir süreçten geçtiği şu dönemde bu tür olaylara müsaade etmek devleti yıkmak isteyenlerin yaptıkları ile eş değerdedir. Umut ediyorum ve bekliyorum... Çünkü emin olun siz hemen harekete geçmezseniz ya yok böyle bir şey deyip olayı kapatacaklar ya da konteyner numarasını değiştirip çığırtkana yol verecekler. Şimdilik bu kadar.

-YAZARDAN FLAŞŞŞ NOT-

MERSİN SERBEST BÖLGE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEKİ SKANDALI BELGELERİYLE ÇOK YAKINDA YENİ YAZIMDA AÇIKLAYACAĞIM. BEKLEYİN!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum