1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MERSİN'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU
MERSİN'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

MERSİN'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Mersin Limanı'nda 14.8 ton eroin üretimine imkan veren kimyasal maddeye el konularak uyuşturucu tacirlerine büyük bir darbe indirildi!

A+A-

MERSİN'DE FLAŞ UYUŞTURUCU YAKALAMASI

Mersin İL Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Muhafaza ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, Mersin Limanı'nda 7,5 ton eroin üretiminde kullanılan 14 ton 880 kilogram asetik anhidrit ele geçirildi!

Uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü İtalya’dan Mersin Limanı'na gelen Türk Bayraklı Ro-Ro gemisinden indirilen ve riskli olarak değerlendirdiği kimyasal madde taşıyan TIR’ları X-ray’e sevk edilmesi ile ortaya çıktı.

Polyester ve reçine yapımında kullanılan monomer isimli kimyasal maddenin yüklü olduğu beyan edilen TIR'da yapılan kontroller  sonucunda farklı bir yoğunluk tespit edildi.

Emniyet ve Gümrük Muhafazadan Ortak Çalışma

Hollanda'dan yüklenen TIR gümrük muhafaza ekiplerince detaylı arama için hangara alındı. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle muhafaza ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği aramada, dorse kapaklarındaki mühür kırıldı. Dorsede bulunan plastik bidonlardan alınan örnek, kimyasal madde ölçüm cihazına yüklendiğinde maddenin beyan edilen monomer değil eroin üretiminde kullanılan asetik anhidrit olduğu ortaya çıktı. 

7,5 ton eroin üretimine imkan veren kimyasal maddeye el konularak kaçak eşyanın taşındığı TIR’a el konuldu ve sürücüsü Y.Ç. tutuklandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.