1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MERSİN'DEKİ AĞALAR VE BEYLERE GELSİN!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MERSİN'DEKİ AĞALAR VE BEYLERE GELSİN!

A+A-

MERSİN'DEKİ AĞALAR VE BEYLERE GELSİN!

MERSİN'DE BOMBA GELİŞME

İŞTE MERSİN'DEKİ ‘AKARYAKIT SKANDALI’

BU İŞİN ARDI VATAN BORCU

 

Açıkça yazıyorum.. Bu işin ardını takip etmemek vatana ihanettir!!

Bu işin altındaki müdür, amir memur hatta ve hatta müsteşar, yardımcısı, müfettişi vs vs vs tespit edip, yüce Türk Adaleti'nin önüne çıkarmamak aşağıda yazacağım skandala suç ortağı olmaktır. Aksini iddia eden de en az aşağıda yazacaklarım kadar hırsız ve haramidir.

Sevgili Etki Haber okuyucuları, sizlere belki bunca yıl yazdıklarımın ardından en büyük skandalı, bir büyük kaçakçılığın nasıl örtbas edilmek istendiğini anlatacağım. Bu dosyanın tamamı, eksiksiz (haramilerle birlikte) Yüce Adaletin önüne tastamam çıkmadığı müddetçe de susmayacağım.

ADIM ADIM MERSİN SKANDALI

Adım, adım Mersin skandalını yazacağım sizlere. Hani bir gemi dolusu akaryakıtta yapılan hileleri, koca koca kameraların nasıl kaybolup sonra da hiçbir şey olmamışçasına nasıl yerine monte olup yok denilen görüntülerin nasıl ortaya çıktığından söz edeceğim. Etki Haber'de yazmasaydım bu milyonlarca liralık akaryakıt kaçakçılığını haramilerin devletin parasını nasıl işkembeye indireceklerini anlatacağım. Bakın sevgili okurlar, bakın ey halkım geçen yazımdan bu yana neler oldu hala üzerinde kara bulutlar dolaşan Mersin Limanı'nda...

VATAN EVLADININ İHBARI OLMASA..

Olay nasıl gelişmiş, neler yaşanmıştı? Teknik terimlerden arındırarak yazalım kaçak akaryakıt olayının hem başını hem sonunu. 19.04.2018 tarihli 18330600AN000208 sayılı antrepo beyannamesi ile antrepoya alınan eşyadan (akaryakıt) 1 ve 21 nolu tankta bulunanlar için 30.04.2018 tarihli 18330600IM000356 ve 18330600IM000357 sayılı serbest dolaşıma giriş beyannameleri ile271019.43.00.11 G.T.İP. pozisyonunda beyan edilerek tamamlandığını, firmanın eşyaya tekabül eden KDV'sinin katı (içiniz katılsın) olarak ödendiği ÖTV'nin ise global teminata bağlanarak (global teminat vurgunlarını da yazmıştım sizlere) gümrük işlemlerinin tamamlandığı ve beyannamelerin statüsünün fiili ithalat gerçekleşmiş konumda olduğu ancak söz konusu eşya markırlama yapılıp henüz alıcısına teslim edilmeden söz konusu eşya ile ilgili olarak vatan evladı biri tarafından yapılan ihbar üzerine Mersin Gümrük Müdürlüğü ve Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü personelince oluşturulan heyet söz konusu eşyadan numuneler alarak Mersin Gümrük Laboratuarına hem de bir memur ile gönderilir.

'İHBARIM DA DOĞRUYUM, ISRARCIYIM' DER

Mersin Laboratuar Müdürlüğü tarafından işlemleri yapılan numuneler bizim vatan evladını şaşırtmaz! Çünkü laboratuardan gelen sonuçlar usulüne uygun çıkar. Uygunluk 05.05.2018 gün ve 3318GÜM0109 sayı ile birde teyit edilir. Ama dedik ya vatan evladı ihbarcı, söylediğinin arkasında ve oldukça da ısrarlıdır bu konuda.. Üstelik kişiliğine saldırılara ve hakaretlere karşı.. Yaşanılanları ve tabi ki yaşadıklarını Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi’ne (KOM) taşır. İş Mersin Polisine taşınınca da, ivme kazanır. Bunun üzerine Mersin Akaryakıt Gümrük Müdürlüğü, Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, EPDK denetçi personeli ile firma yetkilileri ve temsilcisiyle bir heyet oluşturulur. Oluşturulan heyet eliyle 01 ve 21 numaralı tanklardan ikinci defa numuneler alınıp, usulüne uygundur raporu veren Mersin Gümrük Laboratuarına yine memur aracılığıyla gönderilir. İlk numunelerde yoğun iş tempolarından mı desem, yoğun beslenmelerinden mi desem, bizim şaşar beşer laboratuar ikinci raporu başka verir.

SİZCE NASIL BİR SONUÇ ÇIKAR?

Duydum duydum evet sevgili okurlarım tam tersi bir sonuç çıkar numunelerden. O gün ağır yedikleri için olacak mide fesatı geçiren laboratuar analiz raporunda, analize tutulan akaryakıttaki kükürt oranının 12,4 PPM olduğu, GTİP numarasının 271019.46.00.29 olduğunun tahlil sonucunun uygun olmadığını belirtir. Peki! İkinci rapor 'uygun değildir' çıkınca bizim dükalık haline gelen Mersin'de ve ilgili yerlerde neler yaşanır ona da bakalım. Yok, zihinden değil resmi belgelerden bakalım. Örneğin; hani yok denilen sonra da elma şekeri gibi ortaya çıkan kamera kayıtlarından bir bakalım olaya. Dediğimiz gibi birisinin (o birisini bulmak vatan borcu unutmayın) üzerine oturup sakladığı sonra da çıkardığı kameraların görüntüleri 07.05.2018 gün ve 34124196 sayılı ile istenir. 08.05.2018 gün ve 34633200 sayı ile kayda alınan yazı ile 75 numaralı kamera kayıtları gönderilir.

GÖRÜNTÜLERİN İNCELENMESİNDE NE ÇIKAR?

Sevgili okurlarım, iki film birden çıkacak hali yok. Bizim şeylerin, ne denir adlarına, diyeceğim de neyse kısaca firma personeli ile temsilcisinin alınan numuneleri değiştirildiği çıkar. Çirkin görüntüler Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün 25.05.2018 gün ve 34633200 sayıları eki araştırma ve soruşturma raporuna eklenir. Ha diyeceksiniz devleti soymak isteyenler at oynatırken, numuneleri değiştirmek için Kızılay Meydanı'nda gezer gibi rahatça hareket ederken bizim gümrük personeli o zaman neredeydi? Bakın günahı boynuna ama benim duyduklarım aynen şöyle: Bu görevlilerde laboratuardaki arkadaşlardan bazıları gibi yedikleri şeyin etkisinden mide fesatı geçirip rahatsızlanmışlar. Yedikleri Abraham aman şey yüzünden alerji olmuşlar. Alerji nedeniyle, hem gözleri hem kulakları işlevini yitirmiş. Bakın bakalım ey yetkililer, bu arkadaşlar bu filmler çekilirken ne yemişler? Hadi, hadi...

GELELİM ANKARA BOYUTUNA….

Numuneler olumsuz çıkınca Ankara alır eline sopayı. Uygun çıkmayan eşya ile ilgili Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 2016/9 sayılı genelgesi gereğince 06.06.2018 günlü ve 34977358 sayılı yazıda belirtildiği üzere beyannamelerin fiili ithalatı gerçekleşmiş olduğundan durum EPDK'ya iletilir. İlgili kurumdan alınan 05.07.2018 gün ve 35774405 sayılı cevabi yazıda 'Tarife belirlemeye akaryakıt gümrük müdürlüklerinin yetkili olduğu ancak 4458 sayılı Gümrük Kanunu ve ilgili mevzuat gereği ithalinin ancak EPDK'dan alınacak uygunluk yazısı halinde yapılabileceği, ilgili firmanın ithal esnasında bu uygunluk belgesini gümrüğe ibraz etmek zorunda olduğu kaydedilir. Ha diyeceksiniz ki ibraz etmiş mi firma 'HAYIR' ...

MERSİN SONRA AMA SONRA NE YAPMIŞ?

İş ayyuka çıkıp dallanıp budaklandıktan sonra Orta Akdeniz Gümrük Ticaret Bölge Müdürlüğü de aynen şu yaptırımları uygulamış:

1-) 23.07.2018 günlü ve 45157132-172.01.01-E-00036071966 sayılı yazıları ek tahakkuk düzenlemesiyle 943.278.54 Türk Lirası ceza kararı..

2-) 24.07.2018 günlü ve 45157132-132-858-E00036081778 sayıları ile 56.911.702.16 Türk Lirası ceza kararı vermiştir.

Şimdi açılın şöyle bir. İhbarcıya;

Sevgili kardeşim adın, mesleğin, nerelisin kimsin bilmem ama seni devlete yardımcı olduğun için üstelik de hem hakarete hem tacize uğradığın halde yardımcı olduğun için canı gönülden kutlarım. Aynı şekilde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi’ne şükranlarımı sunarım. Allah razı olsun!

Mide Fesatı Geçirenlere;

Ey yediklerinden dolayı o gün ve günlerde mide fesatı geçiren, alerji nedeniyle gözleri görmeyen, kulakları duymayan gümrük yetkilileri ve görevlileri Allah cezanızı verecek!..

Ey Üst Düzey Yöneticiler;

Bu işin ardında kim varsa ortaya çıkarın. Yetim, fukaranın kursağından geçecek lokmayı çalan haramilere kim çanak tutmuşsa kurunun yanında yaşı da yakmadan bu işi çözün. Yoksa Allah bunun hesabını sizlerden de soracak..

Unutmayın!..

DUYARLI VATANDAŞIMIZ İHBARINDA ISRAR ETMESEYDİ ŞİMDİ HERKES MUTLUYDU. BU KONU İLE İLGİLİ KİM VEYA KİMLERİN İHMALİ VARSA ORTAYA ÇIKARTILMASI BİR VATAN GÖREVİDİR!

 

-YAZARDAN SON DAKİKA FLAŞŞŞ NOTTUR-

ESENBOĞA GÜMRÜĞÜ’NÜN DENETİMİNDEKİ BİR GEÇİCİ DEPOLAMA YERİNDEKİ 5 PALET MERMERİN SIRRI NE? HANGİ YÖNETİCİ BU VURGUNU ORTAYA ÇIKARDI?

 

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

MERSİN’E GELEN YUNANİSTAN BAYRAKLI ‘ANDROMEDA’ ADLI GEMİYLE İLGİLİ SORULARIM:

1-) GEMİNİN GETİRDİĞİ 17.99.235 LT MOTORİNİN NE KADARI TAHLİYE EDİLDİ?

2-) BU GEMİNİN GETİRDİĞİ MOTORİNLE İLGİLİ LABORATUVAR RAPORU VAR MI?

3-) MOTORİNLE İLGİLİ MAHREÇ İŞLEMİ NİÇİN YAPILDI?

4-) TRANSİT REFAKAT BELGESİ DÜZENLENDİ Mİ?

BU SORULARIN CEVAPLARI VE ÇOK DAHA FAZLASI BUNDAN SONRAKİ YAZIMDA!..

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum