1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mersin'deki vurguna Canikli el koydu!
Mersindeki vurguna Canikli el koydu!

Mersin'deki vurguna Canikli el koydu!

Mersin'deki 5 bin tonluk et vurgununa Bakan Nurettin Canikli el koydu!!

A+A-

MERSİN gümrük antrepolarında depolanan ve yaklaşık 5 bin ton olduğu belirtilen ithal kırmızı et usulsüzlüğü ile ilgili başlatılan operasyon kapsamında, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Mersin'e gelerek konu ile ilgili inceleme yaptı..

Olay, kırmızı et ithalatını yasaklayan Irak'a kırmızı et gönderilmek istenmesiyle ortaya çıktı. 1 hafta önce Irak'a transit beyanname açılarak frigorifik TIR'larla Irak'a kırmızı et gönderilmek istenmesi üzerine, Habur Gümrük Kapısı'nda görevli gümrük memurları durumdan şüphelendi.

Bunun üzerine detaylı aramaya alınan TIR'da kırmızı et olarak beyan edilen yükün, tavuk eti, kemikleri ve kırıntı olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarda ekipler ortada bir kırmızı et ithalatı vurgunu olduğu şüphesi ile Mersin Gümrüğü'nün antrepolarında depolanan yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı et ile ilgili operasyonu başlattı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgisi dahilinde Mersin Gümrüğü'nde yapılan kapsamlı araştırmada, yaklaşık 5 bin ton ithal kırmızı etin Mersin'deki 5 ayrı antrepoda depolandığı bilgisine ulaşıldı. Ekipler, Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü D. K.'ın emekli olduktan sonra kurulan ve yüzde 20 hissesinin olduğu yetkilendirilmiş gümrük müşavirliği yetkisine sahip gümrük müşavirliğinin de aralarında olduğu 5 ayrı antrepoya eş zamanlı operasyon düzenledi.

Orta Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Murat Kahraman antrepolarda sayım yapıldığını doğruladı; detaylı açıklama yapamayacağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.