1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Merzifon'da Fakülte İçin İlk İmzalar Atıldı
Merzifonda Fakülte İçin İlk İmzalar Atıldı

Merzifon'da Fakülte İçin İlk İmzalar Atıldı

Merzifon Meslek Yüksek Okulu'nu Geliştirme, Fakülte Kurma ve Yaşatma Derneği, 7 kurulun imzalarını atması ile kuruldu.

A+A-

Merzifon Meslek Yüksek Okulu'nu Geliştirme, Fakülte Kurma ve Yaşatma Derneği, 7 kurulun imzalarını atması ile kuruldu.

Merzifon’un, hem ekonomik hem sosyal yönden gelişmesine büyük katkı sağlayacak olan fakültenin kurulması için ilk adımlar atıldı. Fakültenin kurulması açısından önem arz eden derneğin kurulması için 7 kurum başkanı imzalarını atarak, derneğin kuruluşunu gerçekleştirdi.

Merzifon Meslek Yüksek Okulu'nu Geliştirme, Fakülte Kurma ve Yaşatma Derneği kurulması için Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Altınay, Merzifon Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Hayati Erkek, Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odaları Başkanı Zeki Dikmen, Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Veli Börek, Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik katıldı.

Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Merzifon’un sanayi şehri olmasının yanı sıra bir eğitim şehri olduğunu ifade etti. Geyim, “Merzifon, sanayi alanında merhale kazınılmış bir şehir olsa da aynı zamanda bir eğitim şehridir. Fakat Merzifon, şimdiye kadar bunu ifade ederken, ortaöğretim düzeyinde çok ciddi başarılar elde etmesine rağmen yüksek öğretimde meslek yüksek okulumuz mevcut iken bizim beklentilerimiz daha fazla idi, Merzifon’un fakültesine kavuşmasıydı. Bu noktada ciddi girişimler oldu. Sivil toplum örgütlerinin gayretleri oldu. Bu konuda zaman zaman sanayicilerimizle, esnaflarımızla bir araya geldik. Bu konuda burada bulunan arkadaşlarımız ciddi çalışma içerisinde bulundular.” dedi.

Fakültenin gelmesi ile birlikte Merzifon’un hem ekonomik hem sosyal yönden canlanacağını kaydeden Kaymakam Geyim, “Fakültenin, Merzifon’a sosyal, ekonomik ve kültürel yönden zenginlik getireceğine inanıyorum. Merzifon’daki ekonomik ve sosyal hareketliliği çok ciddi manada canlandıracaktır. Esnafımız, tüccarımız ve bütün vatandaşlarımız açısından da fakültenin gelmesi son derece önemlidir. Çeşitli kuruluşlarımız, bu konuda çok ciddi çabalar sarf etti. Merzifon’da yaşayan herkes, her vatandaş, fakültenin Merzifon’a layık olduğuna inanıyor.” ifadesini kullandı.

Kaymakam Geyim, Meslek Yüksek Okulu'nun yer sıkıntısının çözümü için çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki sene 2013-2014 eğitim öğretim yılına Merzifon Meslek Yüksek Okulu'nun sıkıntısız bir şekilde başlayacağını belirtti. Geyim, şöyle dedi: “Meslek Yüksek Okulumuzun da problemlerini çözeceğiz. Yüksek okulumuzun bugün 850 öğrencisi var. Yakın zamanda bin 500-2 bin öğrenciye sahip olacak. Yeni bölümler açılacak. Meslek yüksek okuluna o bina yetmeyecek.

Gelecek yıl 2013-2014 eğitim öğretim yılına meslek yüksek okulunun yer probleminin olmayacağını şimdiden ifade etmek istiyorum. Meslek yüksek okulunun derslik problemi olmayınca Amasya Üniversitesi rektörümüzün de katkıları ile fakülte çok yakında tüzel kişiliğine kavuşacaktır. Tabi fakültenin tüzel kişiliğine kavuşması yetmiyor. Bina yapısını da halledeceğiz. Fakülte yapılması konusunda arkamızda binlerce insan var, arkamızda Merzifon’un tümü var. Bu derneğin 70 bin üyesi var demektir. Herkes gönül birliği ile Merzifon’da yakın bir zamanda fakültenin temel atma törenini görecekler.”

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Erkek de dünyanın çok hızlı geliştiğini, buna doğru orantılı olarak Merzifon’un da gerçekten çok ciddi bir şekilde gelişme içerisinde olduğunu söyledi. Hayati Erkek, "Dolayısıyla fakültenin gelmesi bizlerin adımlarını daha da hızlandıracak, daha seri şekilde memleketimiz gelişecek.” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Odaları Başkanı Zeki Dikmen ise fakültenin kurulması konusunda meslek odaları olarak ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Fakültenin Merzifon’a gelmesinin bütün Merzifonluları heyecanlandırdığını belirten Ziraat Odası Başkanı İsmail Çelik de bu konuda desteklerini vereceklerini söyledi. Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Veli Börek ise şimdiden fakültenin Merzifon’a hayırlı olmasını diledi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.