1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. "Mesleki Eğitimle Sanayi Entegre Olmalı"
Mesleki Eğitimle Sanayi Entegre Olmalı

"Mesleki Eğitimle Sanayi Entegre Olmalı"

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni ve LdV Partnership Projesi Koordinatörü Mevlüt Tuncel, mesleki eğitimle sanayinin entegrasyonunun sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

A+A-

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni ve LdV Partnership Projesi Koordinatörü Mevlüt Tuncel, mesleki eğitimle sanayinin entegrasyonunun sağlanmasının önemli olduğunu söyledi.

Tuncel, Avrupa’da sanayi kuruluşlarının bünyelerinde meslek okulları açma veya atölye kurma yoluyla önemli destekler verdiğini, bunun Türkiye'de de yaygın bir şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü LdV Partnership Projesi kapsamında Türkiye, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Polonya ve Almanya’dan 59 kişinin katlımıyla “Mesleki Eğitimle Sanayinin Entegrasyonu konferans düzenlendi.

Nevşehir merkez Altınöz Otel toplantı salonunda gerçekleştirilen konferansa Nevşehir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fazıl Parlak, Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici ile Sanayi ve Ticaret Odası, İş-Kur, Meslek Okulları, Milli Eğitim, iş ve sanayi dünyasından 59 kişi katıldı.

Toplantıda konuşan Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ali İhsan Geçici, mesleki okullarla sanayi işbirliğinin çok önemli bir konu olduğunu söyledi. Geçici, meslek liselerindeki eğitim materyallerinin teknolojideki baş döndürücü gelişmelere ayak uyduramadığını da ifade etti.

Nevşehir Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mevlüt Tuncel ise projenin 2001 yılında Polonya, Romanya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Danimarka olmak üzere 5 Avrupa ülkesini kapsayan Mesleki Eğitimle Sanayinin entegrasyonunu sağlama konusunda başlatıldığını ifade etti.

Proje kapsamında önceki yıllarda 5 Avrupa ülkesine birer haftalık ziyaretlerde bulunduklarını kaydeden Tuncel, “Orada ortaklarla buluşarak toplantılar yaptık, mesleki eğitimle ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Mesleki rehberlik, sanayi-okul işbirliği, sponsorluk ve staj gibi konularda görüş alışverişinde bulunduk. Tüm bu çalışmaların bir ürünü olarak Nevşehir’de konferansı düzenlemekteyiz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.