1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meteoroloji'den İstanbul için uyarı
Meteorolojiden İstanbul için uyarı

Meteoroloji'den İstanbul için uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son dakika bilgisine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 15.00'ten sonra Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltacağının beklendiği öğrenildi.

A+A-

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiledi. İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabında, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." uyarısında bulundu.

YAĞIŞ, 15.00'DEN SONRA AZALACAK!

Öte yandan gelen son dakika bilgisine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yağışın saat 15.00'dan itibaren etkisini azaltacağını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve İstanbul'daki sağanağın saat 15.00'ten sonra etkisinin azalmasının beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından, "Meteorolojik Değerlendirme 1" başlığıyla duyuru yaptı.

İSTANBUL'DAKİ ŞİDDETLİ YAĞMUR SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Marmara Bölgesi'nde devam eden kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışın saat 15.00'ten sonra Trakya ve İstanbul'da etkisini azaltmasının beklendiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak yağışlı sistemin Marmara'nın doğusuna hareket ederek Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın özellikle kıyı kesimlerinde yarın öğle saatlerine kadar şiddetli (75-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir. Saat 11.00 itibarıyla son 6 saatte, Silivri'de 128, Üsküdar'da 108, Beykoz'da 85, Sarıyer'de 78, Çatalca'da 55, Kırklareli/Vize'de 45, Eyüp'te 44, Güngören'de 44, Çekmeköy' de 39 ve Kadıköy'de 35 kg yağış kaydedilmiştir."

SON 32 YILIN EN BÜYÜĞÜ

Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul'da sadece bugün, hem de günün ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı.

iii-004.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.