1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meteoroloji'den son dakika uyarısı
Meteorolojiden son dakika uyarısı

Meteoroloji'den son dakika uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Türkiye, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı bölgelerden başlayarak yağışlı havanın ardından da serin havanın etkisine girecek.

A+A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeybatı bölgelerden başlayarak yağışlı havanın, ardından ise serin havanın etkisine gireceği; hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak hafta sonunda yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde hissedilir olmak üzere (6-12 derece) azalarak mevsim normalleri altında seyredeceğinin tahmin edildiği açıkladı.

Marmara, Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı  Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Güneydoğu  Anadolu'nun doğusunda, perşembe günü yerel olarak sağanak ve yer yer gök  gürültülü sağanak görülecek. Rüzgar, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile  İç Anadolu'nun batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60  kilometre/saat), yer yer kısa süreli fırtına (60-80 kilometre/saat) şeklinde  esecek.

Marmara, Ege, Karadeniz ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'da cuma günü  yağmur ve sağanak görülecek. Yağışların Afyonkarahisar, Uşak, Samsun ve Amasya  çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 kilogram/metrekare) bekleniyor. Rüzgarın, İç  Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç  kesimlerinde güneybatı yönlerden kuvvetli (30-50 kilometre/saat) ve yer yer kısa  süreli fırtına (50-70 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Hava  sıcaklığının, yağış alan yerlerde hissedilir derecede azalması öngörülüyor.

Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz ile Doğu  Anadolu'nun cumartesi ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın  kutlanacağı pazar günü yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle  yağmur ve sağanak; Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi ve İç  Anadolu'nun yüksek ve dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar  bekleniyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim  normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.