1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mevziler kazılıyor..
Mevziler kazılıyor..

Mevziler kazılıyor..

Kerkük civarında Peşmerge ile Irak ordusu ve Haşdi Şabi kuvvetlerinin gerginliği devam ediyor..

A+A-

Taraflar arasındaki mesafe 10 metreye kadar düştü. Her iki taraf da mevzilerini güçlendiriyor. Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi Kerkük Başkanı Mehmet Seman Ağaoğlu "Dünden bu yana Kerkük'te tansiyon yükselirken toplam 700 özel eğitimli PKK kente girdi" iddiasında bulundu. Haşdi Şabi kuvvetlerinin 'Ebu Azrail' lakaplı lideri Eyyub Falih Hasan "Irak Başbakanı el İbadi'nin Kerkük'e saldırı talimatı verdiğini belirterek, "Peşmerge ve Kürtlerle savaşmak istemiyoruz. Fakat emir geldiği an saldırıya geçilecek" dedi.

Bu arada Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile İranlı üst düzey askeri yetkililerin Kerkük'te bir araya geldiği, Haşdi Şabi'nin Kerkük'ü kontrol etmesi planı üzerinde görüşme yaptıkları öne sürüldü.

Irak'ın Selahaddin iline bağlı olan ve Türkmenlerin yoğun yaşadığı Tuzhurmatu'da önceki gece Peşmerge ile Haşdi Şabi kuvvetleri arasında çatışma yaşandı. Şehrin ana caddelerinin kapanmasına neden olan ve sabah saatlerine kadar süren çatışmada Peşmerge'den 3, Haşdi Şabi'den 2 yaralı olduğu belirtildi. Kerkük'e de 70 kilometre mesafedeki Tuzhurmatu'da sabah saatlerinde ateşkese varıldığı, ancak şehirdeki gerginliğin sürdüğü öğrenildi./Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.