1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meyve Bayramında 'Adana'nın En Güzel Eriği' Seçildi
Meyve Bayramında Adananın En Güzel Eriği Seçildi

Meyve Bayramında 'Adana'nın En Güzel Eriği' Seçildi

Adana’da Beta Sulama ve Fidancılık firmasının düzenlediği '7'inci Meyve Bayramı' oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Adana’da Beta Sulama ve Fidancılık firmasının düzenlediği '7'inci Meyve Bayramı' oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Beta, yetiştirdiği kaliteli, ticari değeri yüksek, erkenci ve orta mevsim meyvelerini ‘Meyve bayramında’ protokole, çiftçilere ve iş adamlarına sunarken büyük beğeni topladı.

'En Güzel Erik Yarışması'nın da yapıldığı meyve şölenine katılanlar, meyvelerin tadına bakıp birbirlerine ikramda bulundu. Merkez Sarıçam ilçesindeki Gökbuket köyünde bulunan Beta Sulama ve Fidancılık tesislerinde yapılan '7'nci Meyve Bayramı'na, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali yardımcıları Durmuş Gencer, Adem Yılmaz ve Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, Adana Arı Yetiştiriceleri Birliği Başkanı Ahmet Turan Otlu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül ile çok sayıda üretici katıldı.

PAZAR KALİTESİ ARTIYOR
Beta Sulama ve Fidancılık firması sahibi Gürsel ve Emine Tanrıver, programa katılan konuklarıyla yakından ilgilendi. Beta Fidancılık Yetkilisi Ziraat Yüksek Mühendisi Emine Tanrıver, bölgemizde kiraz hariç sert ve yumuşak çekirdekliler grubunda hemen hemen tüm meyvelerin yetiştiğini, 8-9 tür meyve içerisinde her türde 8-10 farklı çeşit olduğunu aktardı. Tanrıver, "Bunlar farklı dönemde olgunlaşıp hasat ediliyor. Sadece meyveyi üretmek yetmiyor satılabilir olmaları, komisyoncuların, paketleme evlerinin neyi tercih ettiği de önemli. Biz üreticiye önerirken pazar kalitesi olan ürünleri önermeye ve fazla yetiştirmeye başladık. Fidan temininden bahçe tesisine kadar özel sektör araştırma merkeziyiz. Çiftçi adına bir takım araştırma ve denemeleri yapıyoruz. Bu çalışma sonucuna göre onlara çeşit ve anaç önerilerinde bulunuyoruz.” dedi.

EN İYİ ERİĞİ PROTOKOL SEÇTİ
Törene katılanlara yöresel yemekler ve meyveler ikram edildi. Bayram kapsamında 'En Güzel Erik Yarışması' da gerçekleştirildi. Jüri koltuğuna oturan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Mustafa Yüksel Karadağ, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, en güzel eriği seçmek için tatlarına baktı. Yapılan oylama sonucunda, 'NÇS Tarım' firmasınca üretilen erik birinci, üretici Mustafa Kemal Sönmez'in erikleri ikinci ve İlyas Cemper'in erikleri üçüncü seçildi. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
CİHAN

Meyve bayramında 'Adana'nın en güzel eriği' seçildi

Meyve bayramında 'Adana'nın en güzel eriği' seçildi

Meyve bayramında 'Adana'nın en güzel eriği' seçildi

Meyve bayramında 'Adana'nın en güzel eriği' seçildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.