1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Meyve Üreticilerinden Mudanya Enginarına Tanıtım
Meyve Üreticilerinden Mudanya Enginarına Tanıtım

Meyve Üreticilerinden Mudanya Enginarına Tanıtım

Bursa Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ve beraberindeki bir grup üretici, meşhur Mudanya enginarını tanıttı.

A+A-

Bursa Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan ve beraberindeki bir grup üretici, meşhur Mudanya enginarını tanıttı. Aydoğan ve beraberindekiler, vatandaşlara zeytinyağlı enginar ve enginarlı pilav dağıtttı.

Mudanya'da yetişen enginarın yarım asır öncesine kadar İstanbul’da meşhur olduğunu ifade eden Fazlı Aydoğan, İstanbulluların özellikle lezzetli olmasının yanı sıra kılçık bulunmaması nedeniyle Mudanya enginarının tercih edildiğini söyledi. Yörede tekrar enginar yetiştiriciliğini özendirmek ve teşvik etmek amacıyla da yoğun çalışmalar yapacaklarını kaydeden Aydoğan, bu ürünün daha iyi tanıtımının yapılabilmesi ve ilçeye özgü sahiplenilmesi için marka patent imkânlarının da araştırılacağını söyledi.

Daha sonra Birlik Denetleme Kurulu Başkanı İbrahim Turan’ın bahçesinde yetiştirdiği ürünlerden yapılan zeytinyağlı enginar yemeği ile enginarlı pilav katılımcılara ikram edildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.