1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MGK'da ne konuşuldu?
MGKda ne konuşuldu?

MGK'da ne konuşuldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan Şubat ayı olağan toplantısı yaklaşık 6,5 saat sürdü.

A+A-

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) Süleyman Şah Saygı Karakolu'na Cumartesi gecesi yapılan Şah Fırat Operasyonu ele alındı. Kurulda, operasyonu başarıyla icra eden TSK'ya takdir ve tebrikler ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen MGK toplantısı yaklaşık 6.5 saat sürdü. Toplantıya Hakan Fidan'dan boşalan MİT Müsteşarlığı görevini vekaleten yürüten İsmail Hakkı Musa da ilk kez katıldı.

PARALEL YAPI HAKKINDA BİLGİ SUNULDU

Toplantı sonrasında yayınlanan bildiride MGK'da vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmeler görüşüldüğü, alınması gereken tedbirler üzerinde durulduğu ifade edildi. Çözüm sürecinde gelinen aşama değerlendirildi ve terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususu vurgulandı. Paralel Devlet Yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunuldu.

ŞAH FIRAT İÇİN TSK'YA TEBRİK

Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle 22 Şubat'ta icra edilen Şah Fırat Operasyonu da MGK'da görüşüldü. Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edildi.

DEAŞ'IN ETKİLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin güvenlik ve istikrara etkileri, uluslararası toplumla iş birliği içinde atılan adımlar, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler ve sığınmacıların durumu ve yardımlar görüşüldü. Ayrıca, millî ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti hakkında bilgi arz edildi.

BAKAN YILDIZ ENERJİ POLİTİKALARINI ANLATTI

Toplantıya Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılırken enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşüldü, alınması gereken tedbirler değerlendirildi.

Öte yandan toplantıda Güney Kafkaslardaki gelişmeler ele alındı, bu vesileyle Hocalı Katliamı'nın şehitleri rahmetle anıldı. Libya ve Yemen'de yaşananlar ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki durum, İsrail-Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmeler gözden geçirildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.