1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MHP kurultayına durdurma kararı
MHP kurultayına durdurma kararı

MHP kurultayına durdurma kararı

MHP’de, muhaliflerin başvurusu üzerine Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği olağanüstü kurultay kararıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.

A+A-

Genel Merkez’e yakın delegelerin başvurusunu değerlendiren Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya’daki mahkemeler, kurultayın Yargıtay nihai kararı açıklayana kadar toplanamayacağı kararı verdi.

Sivas’ın Gemerek ilçesi ve Kastamonu’nun Tosya ilçesi Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin verdiği kararda, Yargıtay nihai kararı açıklayıncaya kadar 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararı ile Çağrı Heyeti’nin tüm işlemlerine ihtiyati tedbir konulduğu ifade edildi. Böylece MHP’de kongre düğümüne bir yenisi eklenirken gözler yeniden Yargıtay’a çevrildi.

‘Temel’in işine benziyor?’

Eski MHP Milletvekili Meral Akşener, kararla ilgili, “Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel’in işine benziyor” dedi. Eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ise, “tedbir kararı hukuksuzdur, süreç gecikebilir ama asla durdurulamaz” diye konuştu.

Olağanüstü kongreyi toplamak üzere görevlendirilen Çağrı Heyeti üyelerinden Ayhan Erel de, “Dava açıldıktan sonra ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talepte bulunulabilinir. Bu şekilde alınan kararlar hukuka göre yok hükmündedir” ifadesini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.