1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mhp’li Vural: Şiddet, Sivil Vatandaşların Kullanacağı Yöntem Değildir
Mhp’li Vural: Şiddet, Sivil Vatandaşların Kullanacağı Yöntem Değildir

Mhp’li Vural: Şiddet, Sivil Vatandaşların Kullanacağı Yöntem Değildir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin "Olayların arkasında PKK var" açıklaması ile ilgili şiddet ve terörün sivil vatandaşların kullanacağı bir yöntem olmadığının altını çizdi.

A+A-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin "Olayların arkasında PKK var" açıklaması ile ilgili şiddet ve terörün sivil vatandaşların kullanacağı bir yöntem olmadığının altını çizdi.

Vural, "Özellikle şiddeti ve terörü hak arama aracı olarak gösteren ve toplumsal muhalefeti marjinalleştirmek isteyen aynı zamanda bu tip eylemlerle marjinal düşüncelerini kitleselleştirmek isteyen zihniyetlere sesleniyoruz. Tüm bunların arkasında bundan sonraki süreç içerisinde atılacak, atılması planlanan bir takım adımların olabileceğini de düşünerek bu tespiti yapıyoruz." dedi.

Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başbakan’ın dün hava alanında yaptığı konuşmayı değerlendiren Bahçeli, "Miting yapmayacağız diyenler miting organizasyonu yapmışlar. Başbakan bugüne kadar 300-400 gezi yaptı. Sanki sürgündeki bir siyasetçi yurda dönüyor. Bu gösteri arayışı, bu organizasyon arayışı doğrudan doğruya karanlıkta ıslık çalan bir siyasetçinin konumuna benziyor. Kendine güveni olmayan, özgüveni kaybetmiş, kitle gösterilerine medet bağlamış bir siyasetçi. Bakanlar Kurulu kabinesi, parti teşkilatı gece mitingi yapıyorlar.Miting alanına dönüştürmüşler. Megafondan promptera kadar her şeyi hazır etmişler aman kimsenin haberi olmasın diyorlar." diye konuştu.

Hem sokakta hak aramayı hem de orantısız güç kullanmayı reddettiklerini söyleyen Vural, "Tek adamcı, diktatör, milli kimliğimizi yok eden sömürgeci tavrı da reddedeceğiz. Hem kişisel hak ve özgülüklerimize, hem milli varlığımıza yönelik bu girişimler karşısında demokratik olarak tepkilerimizi dile getiriyoruz ama Başbakan sadece kendini haklı görmekte ve haklı göstermek istemekte." dedi.

"MAĞDURUM DA MAĞDURUM"

Başbakan Erdoğan’ın yeni mağduriyet tabloları yaratmak istediğini ileri süren Vural, "Bakanını lobiciler yiyor, bakanını kentsel rantçılara teslim ediyorsun, memleketin ekonomisini faiz lobilerine, spekülatörlere teslim ediyorsun, ülkenin ekonomisini yabancılaştırıyorsun, sonra kalkıp ne diyorsun… Gülerler. Başbakan, rant lobilerine boyun eğmeyeceğiz diyor. 10 yıldır bu lobilerin oyuncağı olmuş Başbakan Erdoğan, hangi yüzle bunları söylüyor? Yeni bir mağduriyet alanı oluşturacak, PKK ile girdiği pazarlığı örtecek, oluşturduğu diktacı yönetim anlayışının üstünü örtecek, kendinden uzaklaşan oyları yeniden toparlamak için sanal düşmanlıklar oluşturacak. Bu oyuna millet düşecek. Başta PKK’ya oy veren vatandaşlarım bu oyuna düşmez. Borsa iner… İner çıkar ağlarım diye bir şarkı var. Ben bunu bahane ederek mağduriyete oynarım da oynarım. Mağdurum da mağdurum. Yine mağdur.” diye konuştu.
Tepkilerin demokratik yollarla gösterilmesinin önemine dikkat çeken Vural, “Sandıklarda alternatifi ortaya koyacağız. Bu alternatifi şiddet ile marjinalleştirerek toplumun dışına kimse itmeyecektir. MHP bu tuzağa düşmemiştir, vatandaşlarımızın da düşmesini istememektedir." ifadelerini kullandı.

DALKAVUKLAR SENİ BOŞ KAŞIKLA BESLER

İktidarın çözüm konusundaki ortağının PKK olduğunu söyleyen Vural, “Bugün geldiğimiz bu safhada bir özdeyiş var. Dalkavuklar seni boş kaşıkla besler. Gelinen nokta bu. Kibrin, pohpohlamanın içi boş. One minute’nin geleceği sonuç budur. İnşallah demokrasimiz içinde bunu çözümleyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Vural bir gazetecinin, “Bursa mitinginde partisiniz ‘vur de vuralım, öl de ölelim’ sloganı çok eleştirilmişti. Başbakan’ı karşılamada ‘yol ver gidelim, taksimi ezelim’ gibi sloganlar gündeme geldi. Değerlendirmeniz ne olur?” sorusu üzerine, “Cumhuriyetin savcılarını bekliyoruz. Bakalım hukuk devleti var mı? Bizim hakkımızda soruşturma başlatılacağını söylüyorlardı. Bakalım bu konuda bir soruşturma açacaklar mı? Tweetter kullananlar hemen göz altına alındı. Aynı şeklide soruyorum, ‘Anıtkabir’i de yıkacağız’ diyen kişi hakkında soruşturma açtınız mı? Siyasetçilerin bu ortam içerisinde, gerçekten bir siyasetçi olarak söylüyorum, bu milletin milli kimliğini, üniter devlet yapısını, siyasi yapısını, bölünmesine kadar götürecek bir süreçte Türk milleti sessiz kalmayacaktır. Bunu aynen ifade ediyorum. Milletin ve devletin bölünmez bütünlüğünün ameliyat masasında bölünmesine, narkoz verilmesine izin vermeyeceğiz."
cevabını verdi.

"ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI EDİYORLAR"

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’ın, ‘Erdoğan diktatör olsaydı Taksim, Dersim olurdu. Mezar taşına hasret giderdiniz’ şeklindeki ifadelerinin hatırlatılmasına karşılık Vural, "Bunlara göre diktatörlük sadece adam öldürmektir. İnsanların özgürlüklerini yok etmek, ötekileştirmek, gücün baskısı ile sindirmek onlar için diktatörlük değilse vahim bir noktadayız demektir… İlla öyle nitelendirmek için bizi öldürmeleri mi gerekiyor? Öldürülmediğiniz sürece diktatör yok demektir o zaman şükredelim. Ey Erdoğan, şükran duyuyoruz sana, muhalefetiz ama bizi öldürmedin, ne kadar demokratsın. Demokrasiye bakış buysa Türkiye’yi yöneten zihniyette artık deniz bitti demektir… Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar bizi." şeklinde konuştu.

"ŞİDDET VE TERÖR SİVİL VATANDAŞLARIN KULLANACAĞI BİR YÖNTEM DEĞİLDİR"

Bir gazetecinin, "Sayın Bahçeli, olayların arkasında PKK var tespitinde bulundu. Bu neye dayanıyor?" sözleri üzerine Vural, "Şiddet ve terör sivil vatandaşlarımızın kullanacağı yöntem değildir. Bunu bir araç olarak benimseyenlerin kullanacağı bir yöntemdir. O bakımdan bu konuda demokratik bir şekilde tepkilerini dile getiren vatandaşlarımızın kullandığı bir yöntem değildir." dedi. Gazetecinin, "Sivil vatandaşların demokratik taleplerini dile getirmek üzere yaptığı eylemleri gölgelemiyor mu?" sorusuna karşılık Vural, "Ama o vurdu kırdılar içerisinde o görülen manzaralar dışında başka yerlerde de tepkilerini ortaya koyanlar var. Dolayısıyla biz özellikle şiddeti ve terörü hak arama aracı olarak gösteren ve toplumsal muhalefeti marjinalleştirmek isteyen aynı zamanda bu tip eylemlerle marjinal düşüncelerini kitleselleştirmek isteyen zihniyetlere sesleniyoruz. Tüm bunların arkasında bundan sonraki süreç içerisinde atılacak, atılması planlanan bir takım adımların olabileceğini de düşünerek bu tespiti yapıyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.