1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mhp’li Vural: Vatandaşlarımız Yakıp Yıkmanın Parçası Olmamalı
Mhp’li Vural: Vatandaşlarımız Yakıp Yıkmanın Parçası Olmamalı

Mhp’li Vural: Vatandaşlarımız Yakıp Yıkmanın Parçası Olmamalı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili, “Vatandaşlarımız sokaklarda şiddetin yakıp yıkmanın parçası haline dönmemelidir.

A+A-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili, “Vatandaşlarımız sokaklarda şiddetin yakıp yıkmanın parçası haline dönmemelidir. Bu konudaki demokratik tepkilerini uygun ortamlarda dile getirmeli.” dedi.

    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi. Vural, “Başbakan 'itidal tavsiye ediyorlar, önce kendisine baksınlar' diyor. Cumhurbaşkanı Gül itidal tavsiye ediyor. Acaba Gül’e mi sesleniyor? Sırça köşklerdeki kavga hangi boyutlara gelmiştir? 'Sandıkta AK Parti’yi mağlup edemeyenler bu yollarla geri bıkabilir miyizin peşindeler', derken; Abdullah Gül’ün ‘her şey seçim değil bu mesajı aldık’ demesi karşısında acaba Gül ile Erdoğan arasındaki çekişmelere dolaylı olarak Erdoğan cevap mı veriyor? Anlaşılmıştır ki post kavgası derindir, arzu ve ihtiras derindir. Erdoğan’ın bu arzu ve ihtiras karşısında arkadan hançerlemeyeceği kimse yoktur.” diye konuştu.

    “TÜRK MİLLETİNİN BAHARI SANDIKTA OLACAKTIR”

    Olaylardan sonra Türk baharı söyleminin gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Vural, “Bugün gelinen bu noktada böyle bir süreç sonucunda bu tür girişimleri Türk baharı adı altında yönlendirmek isteyenler muhtemelen çözüm süreci içinde verdikleri sözlerin bir an önce yerine getirilmesi için AKP’yi tehdit amacı ile kullanıyor olabilirler. Çok dikkatli olmak lazım. Biz Türk milletinin baharının sandıklarda olacağını düşünüyoruz. Şiddet sarmalı ile bu tip hareketlerle toplumsal muhalefeti marjinalleştirerek sandıktan uzaklaştırılmasını isteme gibi bir oyuna düşmeyeceğiz.” dedi.

    İYİ POLİS KÖTÜ POLİS

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olaylar ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Vural, “Cumhurbaşkanı yürütmenin başıdır ve bugüne kadar AKP uygulamaları karşısında hiçbir tavır ortaya koyamamıştır. Cumhurbaşkanlığı makamı yürütmenin de başı olduğuna göre bu konuda daha kararlı bir tavır içinde olması doğaldır. İyi polis kötü polis anlamında toplumu yönlendirmek amacı ile mi kullanılıyor bu söylemler, doğrusu bunu da şüphe ile karşılıyorum.” ifadesini kullandı.

    “KİMLER AŞIRI GÜÇ KULLANARAK TOPLUMSAL TEPKİYİ FİTİLLEDİ?”

    “Bu olayların sorumluları kim? Bu tabloyu oluşturanlar kim? Bu noktaya getirenler kim? Bu kitlelerin içinde marjinal grupların provoke etmesine zemin hazırlayanlar kimler?” diye soran Vural, “Görülmektedir ki Recep Tayyip Erdoğan itidal istemiyor, gerilim istiyor. O zaman şunu soralım. Bu gerilimden nemalanmak isteyen kim oluyor?” diye konuştu. MHP olarak şiddet ve terörü meşru bir ifade aracı olarak kabul etmediklerini söyleyen Vural, “PKK ile görüşüp müzakere edenler acaba neden Gezi Parkı’nda oturanlarla bir görüşme ayarlamadı da sabah 5’te müdahale edildi. Çadırlar yakıldı, neden? Kimler aşırı güç kullanarak toplumsal tepkiyi fitilledi. Bir mayın bir bomba fitili ateşlenmeden patlamaz. Uzaktan kumandaya basılmadan olmaz.” dedi.

    “TOPLUMSAL MUHALEFETİN MARJİNALLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

    MHP’nin konuyla ilgili net tavrının ne olduğunun sorulması üzerine Vural, “Sokağın karanlıklarına, milletimizin bedel ödettirilmesine yönlendirilmesine ve AKP’nin toplumsal muhalefeti marjinalleştirmesine izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.

    “BU TUZAĞA VATANDAŞLARIMIZ İTİBAR ETMESİN.”

İnsanların sokaklarda birbirine kırdırıldığı bir tablonun Türkiye’ye yakışmayacağını dile getiren Vural, kullanılan orantısız gücün de kabul edilemeyeceğini vurguladı. Vural, “Bu tepkileri bir şiddet sarmalına sokmak isteyerek marjinalleştirmek isteyen bu tuzağa vatandaşlarımız itibar etmesinler. MHP olarak AKP’nin yanlış uygulamalarının hesabını soracağız, eleştireceğiz. Bütün bunlarla birlikte bu iradeyi millet iradesine dönüştüreceğiz.” dedi. Vural, MHP’nin toplumun isteklerinin yanında olduğunu vurguladı.

    Bir gazetecinin, “MHP topluma ‘sokağa çıkmayın mitinglere katılın’ mı diyor?” şeklindeki sorusu üzerine Vural, “Vatandaşlarımız sokaklarda şiddetin yakıp yıkmanın parçası haline dönmemelidir. Bu konudaki demokratik tepkilerini uygun ortamlarda dile getirmeli kesinlikle şiddet ile ilgili bir takım çatışmaların tarafı haline dönüp bedel ödememelerini istiyoruz. Erdoğan’a bedeli biz ödettireceğiz.” diye konuştu. CİHAN

MHP’li Vural: Vatandaşlarımız yakıp yıkmanın parçası olmamalı

MHP’li Vural: Vatandaşlarımız yakıp yıkmanın parçası olmamalı

MHP’li Vural: Vatandaşlarımız yakıp yıkmanın parçası olmamalı

MHP’li Vural: Vatandaşlarımız yakıp yıkmanın parçası olmamalı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.