1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Midyat’a Yerleşen Suriyeli Sığınmacı Sayısı 300’e Düştü
Midyat’a Yerleşen Suriyeli Sığınmacı Sayısı 300’e Düştü

Midyat’a Yerleşen Suriyeli Sığınmacı Sayısı 300’e Düştü

Suriye’de devam eden iç savaş yüzünden ülkeleri terk eden sığınmacılardan gece geç saatlerde Midyat çadır kentine gelen 625 sığınmacının sayısı 300’e düştü.

A+A-

Suriye’de devam eden iç savaş yüzünden ülkeleri terk eden sığınmacılardan gece geç saatlerde Midyat çadır kentine gelen 625 sığınmacının sayısı 300’e düştü. Bir grup sığınmacı otobüslerle Nizip kamp alanına geri döndü.

    Otobüslerle gece geç saatlerde Midyat’a gelen Suriyeli sığınmacıların bir kısmı çadır kentin prefabrik olmaması bir kısmı da yakınlarının Nizip kampında olması gerekçesiyle geri döndüğü belirtiliyor.

    Morabraham Manastırı arkasında kurulan çadır kentte, 300 sığınmacıya Midyat Kaymakamlığı koordinasyon merkezi, AFAD ve Kızılay ekiplerince yakın ilgi gösteriliyor. Çadır kente basın mensupları yaklaştırılmazken, güvenlik önlemleri üst seviyeye çekilmiş durumda. Olası bir olumsuzluğa karşı itfaiye araçları ve sağlık görevlileri hazır kıta bekletiliyor.

    Bu arada Midyat dışından görevlendirmeyle gelen 21 polis memuru, çadır kentlerde sığınmacılar için kurulan kayıt kabul ofislerinde çalışmalarını sürdürüyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.