1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Midyat’ta Stk’lar Fakülte İçin Toplandı
Midyat’ta Stk’lar Fakülte İçin Toplandı

Midyat’ta Stk’lar Fakülte İçin Toplandı

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ilçeye fakülte kurulması ve mevcut Meslek Yüksekokulu’na Turizm Bölümü açılması için basın açıklaması düzenledi.

A+A-

Mardin’in Midyat ilçesinde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ilçeye fakülte kurulması ve mevcut Meslek Yüksekokulu’na Turizm Bölümü açılması için basın açıklaması düzenledi. Birçok STK’nın katıldığı basın açıklamasını Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu okudu.

Midyat Belediye Sarayı bitişiğinde alanda toplanan STK’lar adına açıklamayı okunan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kutlu, “Dinler ve diller kenti olan, farklı inançların, düşünce ve ideolojilerin hoşgörü bulduğu ve zenginlik kabul edildiği ilçemiz Midyat, adeta bölgenin Ortadoğu’ya açılan kapısıdır. Küreselleşen dünyada teknolojinin baş döndürücü gelişmesine karşılık Midyat’ımızın bu gelişmeleri yakalayabilmesi ve hak ettiği yeri elde etmesi için yüksek düzeyde eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayın yapan; kendisine birimler bağlanabilen bir yükseköğretim kurumuna yani bir Fakülteye ihtiyaç vardır.” dedi.

Kutlu, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Farlılıkların doğal kabulünü öğretme, başkalarının haklarına saygılı olmayı bilme, insanlığın çıkarlarını kişisel çıkarları üstünde tutma, geniş bir dünya görüşüne sahip olma, görev ve sorumluluklarını yerine getirerek ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yurdun kalkınmasına katkı sağlama, yüksek öğrenimde aldığı eğitimle araştırmalar yaparak bilimsel çalışmalar yapma, insanlığın refah ve huzuru için bilgi ve teknoloji üretme, elde ettiği bilimsel verilerini yurt içine ve yurt dışına yayma suretiyle bilim dünyasının seçkin bir üyesi haline gelmek, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunması için.”

Aralarında; Eğitim Bir-Sen, Ziraat Odası, Esnaf Sanatkarlar Odası, Özgür Eğitim-Sen, Midyat Aktif Öğretmenler Derneği, Midyat Sanayici ve İş Adamları Derneği, Midyat Nisan Yağmuru Kadınlar Derneği, Midyat Din Bir-Sen, Eğitim Yöneticileri Derneği, Midyat ve Köyleri Kalkındırma Derneği, Midyat Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Midyat İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği'nin bulunduğu STK’lar yaptıkları basın açıklamasının ardından dağıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.