1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Milletimiz iradesini ortaya koydu”
“Milletimiz iradesini ortaya koydu”

“Milletimiz iradesini ortaya koydu”

Erdoğan, "Milletimiz, bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu" dedi.

A+A-

Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Haliç Kongre Merkezi'nde oluşturulan Seçim Koordinasyon Merkezi'ne geldi.

Erdoğan'ı burada bazı AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı AK Parti milletvekilleri ile bazı ilçe belediye başkanları ve partililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Seçim Koordinasyon Merkezi'nden ayrılmadan önce parti otobüsünden partilileri selamladı.

Erdoğan, "Sizlere şöyle bir teşekkür konuşması yapmak üzere huzurlarınızdayım. Zira, asıl konuşmamı Ankara'da genel merkezimizde yapacağım" diye başlayarak, Ankara'daki konuşmasını yaklaşık 21.30-22.00 saatleri arasında yapabileceğini söyledi.

"TRİBÜNLERDE BİR ŞEYİN KARARINI VERİR"

Buradan süratle havalimanına geçip Ankara'ya gitmeleri gerektiğini aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ankara'da da gidene kadar zaten temennimiz o ki yüzde yüz sandıklar açılmış olsun ve neticeyi de buna göre inşallah almış olalım. Şu anda henüz maçın daha uzatma dakikalarını oynuyoruz. Daha henüz bitmiş değil. İnşallah hakem son düdüğü tabii ki YSK kararıyla açıklayacak ama tribünlerde bir şeyin kararını verir. Milletimiz malum 5 Temmuz'da çıktığımız yolculukta bugün sandıklarda iradesini ortaya koydu. Şu anda da yüzde 97 gibi sandıkların neticesini almış vaziyetteyiz. Yüzde yüz olarak neticeyi aldığımız anda o zaman milletimizle inşallah genel merkezimizin balkonundan seslenerek, kucaklaşacağız. Ben dualarınızı bekliyorum. Maltepe'de söylediğim gibi hakkınızı helal edin diyorum. Biz de can bu tende oldukça inşallah, bu yolda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasiyi, onun standartlarını ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için gayretle koşturacağız. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla diyorum."

Başbakan Erdoğan, emeği geçenlere teşekkür ederek, "Gencinden kadın kollarından kadınlarımızdan tüm beyefendi kardeşlerimize kadar hepsine teşekkür ediyorum. Allah yar, yardımcımız olsun" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşması sık sık "Recep Tayyip Erdoğan", "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından sonra otobüsle Seçim Koordinasyon Merkezi'nden ayrılarak, Ankara'ya hareket etmek üzere Atatürk Havalimanı'na hareket etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.