1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Başer, Yasa Dışı Araştırma Komisyonu Başkanlığına Seçildi
Milletvekili Başer, Yasa Dışı Araştırma Komisyonu Başkanlığına Seçildi

Milletvekili Başer, Yasa Dışı Araştırma Komisyonu Başkanlığına Seçildi

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın istifası ile boşalan Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu başkanlığına, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer seçildi.

A+A-

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın istifası ile boşalan Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu başkanlığına, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer seçildi.

Komisyon, yeni başkan seçimi gündemiyle toplandı. Seçim öncesinde söz alan komisyon sözcüsü ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 12 Şubat'ta çalışmalarına başlayan komisyonun faaliyetlerini anlatarak, çalışma süresi 1 ay uzatılan komisyonun 12 Haziran'a kadar raporunu yazacağını söyledi.

Son toplantıda, komisyon başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve daha sonra Başkan Vekili AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'in görevlerinden istifa ettiğini kaydeden Tunç, içtüzük gereği yeni bir başkan seçilmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, komisyona, başkanlık için AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer'i, başkanvekilliği için de AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı aday gösteren önerge sundu. Yapılan oylamada, komisyon başkanlığına Başer, başkanvekilliğine de Dağ seçildi.

Komisyon Başkanı Başer, yaptığı açıklmada, taslak raporu bir iki gün içinde komisyon üyelerine sunacaklarını belirtti. Başer, "İktidarıyla, muhalefetiyle ülkemizin daha özgür bir ülke olması, ülke demokrasisinin daha ileri noktalara gitmesi, hukukun ve hukuk devleti ilkelerinin tastamam yerine getirilmesi noktasında meclisimizin yapması gereken düzenlemeleri yapacağımıza, yön verici noktada öneriler sunacağımıza yürekten inanıyorum. Demokrasimiz için, özgürlüklerimiz için komisyon raporumuzun bir milat olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Yapılan son toplantıda, komisyonun çalışmalarının sona erdiği kararını aldıklarını hatırlatan Başkan Başer, "Bu aşamadan sonra kişileri ve kurumları dinlemek için zaman ve imkan olmadı. Eğer bu karardan yeniden dönersek, o zaman bizim inandırıcılığımız kalmaz. Bizim amacımız, haberleşme özgürlüğünde ve kişinin özel hayatıyla ilgili konularda devletin kurumlarının ve herkesin şeffaf olması. Toplumun beklentilerine cevap verecek, vatandaşlarımızın 'acaba ben de dinleniyorum paranoyasını ortadan kaldıracak' şekilde düzenlemeler yapmamız gerektiğini, kolluk kuvvetlerinin yapmış olduğu işlemlerle ilgili olarak meclis denetiminin olması gerekir." şeklinde konuştu.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.