1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili olabilmek için istifa ettiler
Milletvekili olabilmek için istifa ettiler

Milletvekili olabilmek için istifa ettiler

1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlileri istifalarını verdi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar ile müşavirler Mehmet Topsakal, Zafer Tarıkdaroğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avşar Arslan, RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı müşavirlerinden Orhan Birdal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Ali Aygün, Kamu İhale Kurumu İnceleme Daire Başkanı Ergun Taşçı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, İstanbul Üniversitesi Basım Yayın Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Köse de aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

YSK kararı kapsamında, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlilerinin bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyordu.

AK PARTİ BOLU İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Bolu İl Başkanı Yüksel Coşkunyürek, 1 Kasım’da yapılacak erken seçim öncesinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

PROF. DR. TANCAN UYSAL İSTİFA ETTİ

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tancan Uysal, AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

DR. M. EMİN ZARARSIZ İSTİFA ETTİ

YÖK Genel Kurul üyesi ve SGK eski Başkanı Dr. M. Emin Zararsız, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

CELALETTİN GÜVENÇ İSTİFA ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Celalettin Güvenç, milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi. 1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Güvenç, "Seçimler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettim. AK Parti'den memleketim olan Kahramanmaraş'ta aday adaylığı için başvuru yapacağım" dedi. (ajanslar)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.