1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Taş: E.a.'yı Kandırarak İstismar Edenler Gereken Cezayı Alacak
Milletvekili Taş: E.a.yı Kandırarak İstismar Edenler Gereken Cezayı Alacak

Milletvekili Taş: E.a.'yı Kandırarak İstismar Edenler Gereken Cezayı Alacak

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın, 8 uzman çavuş tarafından cinsel istismara ve tecavüze uğraması olayı ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, 16 yaşındaki lise öğrencisi E.A.'nın, 8 uzman çavuş tarafından cinsel istismara ve tecavüze uğraması olayı ile ilgili açıklama yaptı. Bingöl'ün isminin böyle bir olayla gündeme gelmesinin üzücünü olduğunu belirten Taş, " Devlet kurumunda görevli insanların 14 yaşındaki bir kızı kandırarak istismar etmesini biz hükümet olarak, devlet olarak, AK Parti olarak hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsmi geçen şüphelilerin gereken cezayı alması için her türlü çalışma başlatıldı." dedi.

AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, E.A. olayı ile ilgili konuyu araştırdığını ifade ederek, " Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın görevlendirdiği hukuk müşavirleri ve çocuk psikiyatrisleri Bingöl'e gelerek incelemelerde bulundu. Hukuk müşavirleri, 6284 Sayılı Kanun hükmünce ismi geçen şüphelilerin aileden uzak durmasını sağladı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan kişilerin, tekrardan tutuklu yargılanmaları için gerekli çalışmaları başlatıldı ve davaya taraf olundu. Ayrıca alanında uzman olan psikiyatrist arkadaşlar aile ile birebir görüşerek bir rapor hazırladı. Bu rapor doğrultusunda aileye hem maddi hem de manevi anlamda yardım kararı alındı. " dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün yapmış olduğu girişimler sonucu, Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da yardım yapılmasının sağlandığını söyleyen Taş, " Yardımlar sadece bunlarla kısıtlı kalmayacak. Bizler de elimizden geldiği kadar E.A.’nın ve ailesinin yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bingöl isminin bu tür bir olayla anılmasının üzücü olduğunu söyleyen milletvekili Taş, " Devlet kurumunda görevli insanların 14 yaşındaki bir kızı kandırarak istismar etmesini biz hükümet olarak, devlet olarak, AK Parti olarak hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bu ismi geçen şüphelilerin gerekli cezaları alabilmeleri adına gerekli çalışmalar başlatıldı. İnşallah hukuk çerçevesi içerisinde davanın kısa bir süre içerisinde sonuçlanacağına inanıyorum." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.