1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Milletvekili Taş: İnşallah Gelecek Günler, Bugünlerimizden Daha İyi Olacaktır
Milletvekili Taş: İnşallah Gelecek Günler, Bugünlerimizden Daha İyi Olacaktır

Milletvekili Taş: İnşallah Gelecek Günler, Bugünlerimizden Daha İyi Olacaktır

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yiğitbaşı köyü sınırlarında bulunan ve yöresel ismi 'Çotla' olarak bilinen yaylada, festival düzenlendi.

A+A-

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yiğitbaşı köyü sınırlarında bulunan ve yöresel ismi 'Çotla' olarak bilinen yaylada, festival düzenlendi. Daha önceleri çatışmaların yaşandığı alanda artık festivallerin düzenlendiğini ifade eden AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, "İnşallah gelecek günlerde, bugünlerimizden daha iyi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, gelinen sürecin çok önemli olduğunu belirterek, "Köylülerimiz yakın zamana kadar bu alanları kullanamıyordu. Burada bulunan binlerce çeşit bitkiden istifade edemiyordu. Hükümetimizin girişimleri sonucu bu alanları kullanabilir olduk. Daha önceleri çatışmaların yaşandığı alanlarda şuan festivaller düzenliyoruz. Halaylar çekiyoruz, oyunlar oynuyoruz. İnşallah partimiz ile gelecek günler, bu günlerimizden daha iyi ve güzel olacaktır." dedi.

    Çotla Festivali organizatörü Ziya Dolgun ise festivalin yapıldığı alanda önceleri buğdayın ekilip biçildiğine şahit olduğunu ifade ederek, "Terör olaylarının çıkması ile birlikte bölgemiz bu yaylacılığı terk etmiştir.” Dedi. Bu yıl içerisinde her hangi bir olayın meydana gelmemesinden dolayı festival düzenlediklerini söyleyen Dolgun, “Bundan sonra her yıl aynı ayda bu festivali düzenlemeyi düşünüyoruz. Daha büyük katılımlar sağlayarak, daha etkin faaliyetler yapmayı düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

    Dünya piyasasında meşhur olan Bingöl yayla balının Çotla’da bulunan binlerce çeşit bitkiden temin edilerek yapıldığını belirten Dolgun, "İnşallah bu huzur ortamının sürekliliği sağlanacak ve bizde her sene daha önceleri dedelerimizin, babalarımızın kullandığı yaylayı bizde gelip en azından kaynaşmak adına kullanacağız." şeklinde konuştu.

    Festivalin yapıldığı alanda çatışmaların olduğunu dile getiren Dolgun, “Şuan bulunduğumuz alanda 4-5 kişi yaralanmıştı. Hatta 2 tane ölüm olayı olmuştu. Biz bu ölümlerin son bulacağına inanıyoruz. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmayacaktır. Temennimiz odur, dualarımız bu yöndedir." dedi.

    Festival alanında kardeşinin şehit edildiğini belirten Abdurrahim Nasırbel ise "Biz bu yaylamızda terör olayından dolayı çok acılar çektik. Bu yayla mıntıkasında benim kardeşim bizzat şehit oldu. Kardeşimin dışında başka şehit olanlarda var. Biz, bu yaylamıza gelemiyorduk. Hayvancılığı bıraktık. Tamamen şehirlere göç etmek zorunda kaldık. Ancak bu çözüm süreci ile birlikte bu alanda ilk defa bu festivali düzenledik ve inşallah bundan sonrada her yıl düzenlemeyi istiyoruz. Bundan sonra yetkililerden bizlere yardımcı olmalarını isteriz. Bu yaylanın yolları ve elektriği yapılırsa daha da güzel olacaktır." diye konuştu.

    Festivale, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, Çaytepe Belediye Başkanı Ali Akkuş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde; Kur’an-ı Kerim tilaveti, yemek ikramı ve duası, yarışmalar, müzik dinletisi, halaylar ve teşekkür konuşması yapıldı. Festival alanında bulunan karın üzerinde ise vatandaşlar AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş ile hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Milletvekili Taş: İnşallah gelecek günler, bugünlerimizden daha iyi olacaktır

Milletvekili Taş: İnşallah gelecek günler, bugünlerimizden daha iyi olacaktır

Milletvekili Taş: İnşallah gelecek günler, bugünlerimizden daha iyi olacaktır

Milletvekili Taş: İnşallah gelecek günler, bugünlerimizden daha iyi olacaktır

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.