1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Milli forma yok satıyor..
Milli forma yok satıyor..

Milli forma yok satıyor..

Euro 2016’ya katılan Türkiye A Milli Takımı’nın forma satışında tarihi rekor kırılıyor. Şampiyona öncesinde 400 bin adetlik forma ve tişört satılırken, kadınlara yönelik Swarovski taşlı ay yıldızlı özel aksesuar koleksiyonu da ilgi görüyor.

A+A-

Avrupa Futbol Şampiyonası Euro 2016 için geri sayım devam ederken, milli takım forması satışında rekor kırılıyor. Türkiye A Futbol Milli Takımı, futbol şampiyonasına yeni lanse edilen iç ve dış saha formalarıyla çıkacak. İlk maçı kırmızı forma, ikinci ve üçüncü maçı turkuaz formayla oynayacak.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) edinilen bilgilere göre, milli takım forma talebinde ciddi talep artışı var. Maç öncesi 200 bini aşkın forma satışı gerçekleşti. Bunun TFF’nin tarihindeki en büyük satış olduğu da belirtildi. Forma harici 200 bin adet de tişört satıldı.

A Milli Takım formalarının fiyat skalası da 95-139 TL arasında. En çok satan formalar kırmızı renkli olanlar.

15 Milyon TL ciro

Çoğu insan formalara kendi adını yazdırıyor. Euro 2016’ya özel UEFA lisanslı tişörtler de satışa sunuldu. TFF’nin verdiği bilgilere göre, milli forma satışından elde edilen yıllık ciro 15 milyon TL’yi buluyor.

TFF, yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu başkanlığında lisanslı forma satışını iki dönemdir gerçekleştiriyor. Daha önce satış tedarikçiler tarafından yapılıyordu. Milli forma satışı milli takımın başarısına paralel olarak artıyor. Formalar, eshop.tff.org’ta, Nike ve Nike satan mağaza ve Carrefoursa’da satışta..

Swarovski taşlı ay yıldızlı takı

‘Milli Forma İle Haydi Maça’ sloganını kullanan Türkiye Futbol Federasyonu’nun online satış sitesinde kadınlara yönelik milli takım aksesuar ve takıları öne çıkıyor. Swarovski taşla kaplı ay yıldızlı kolye, bileklik ve yüzük modelleri var. Fiyatları 160-450 TL arasında değişiyor. Aksesuarda kırmızı renk ve ay yıldız logosu bulunuyor. www.eshop.tff.org’ta şapka, atkı, top, eşofman altı, şortlar da satılıyor. Çocuk formaları da bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.