1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. MİLLİ İLAÇ GELİYOR!
MİLLİ İLAÇ GELİYOR!

MİLLİ İLAÇ GELİYOR!

Milli ilaçla, kanser, böbrek yetmezliği, şeker, hepatit gibi hastalıklar tedavi edilecek!..

A+A-

Milli ilaçla, kanser, böbrek yetmezliği, şeker, hepatit gibi hastalıklar tedavi edilecek! 4 milyar dolarlık ithalat da azalmaya gidecek..

TÜBİTAK'ın destekleyeceği milli ilaç projesine 26 konsorsiyum onay verdi. En çok ithal edilen yüksek maliyetli ilaçlar için yerli üretime geçilecek.

Gazetevatan'ın haberine göre; Hedef kutusu 20 bin liraya varan kanser, böbrek yetmezliği, şeker, hepatit gibi hastalıkları milli ilaçla iyileştirmek ve 4 milyar dolara varan ithalatı frenlemek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Biyoteknolojik ilaç için çağrıya çıktık, beklediğimizden çok daha fazla başvuru geldi, 26 konsorsiyum çıktı. Birinci faz ve ikinci faz araştırmaların yapılması, klinik araştırma eşiğine getirene kadar ilacı önemli hastalıkları tedavi eden ilaç olacak bu. Kanser gibi mesela. Böbrek yetmezliği gibi bir takım alanlardaki hastalıkları tedavi edecek, şeker hastalığı gibi, hepatit karaciğer iltihabı gibi, hormon üretimi gibi konularda biyoteknolojik ilaç üretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, yerli otodan önce Türkiye'nin kendi ilacını ve tıbbi cihazlarını üretebilmesi yolunda gerekli çalışmanın yapılması için talimat verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.